EkonomiGenelTürkiye

“Halkbank’tan Şimdi Taşıt Kredisiyle Hedefe Ulaşın: 400.000 TL Taksit Ekranı!”

HALKBANK TAŞIT FİNANSMANI İLE OTOMOBİL SAHİBİ OLMAK

Uygun fiyatlarla otomobil sahibi olmak Türkiye’de giderek daha cazip hale geliyor. Son dönemde alınan tedbirler sayesinde otomobil fiyatlarında bir denge sağlandı ve ekonomik faktörler de göz önüne alınırsa, son 2 aydır sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarındaki zam eğilimi durmuş durumda. Aksine, çeşitli modellerde ekstra indirimler yapılarak otomobil satın alacak olanlar büyük bir avantaja sahip.

HALKBANK TAŞIT FİNANSMANI İMKANI

Halkbank, müşterilerine taşıt finansmanı imkanı sunan bankalardan biridir. Sıfır kilometre otomobil almayı planlayanların, Halkbank’ın taşıt kredisi kampanyasıyla temin ettikleri finansmanı kullanarak daha kolay bir şekilde otomobil sahibi olmaları mümkün. Bu da cazip fiyatları destekleyen bir imkan sunuyor. Peşin parası olmayanlar, bu taşıt kredisi kampanyasından faydalanarak sıfır kilometre otomobil sahibi olabiliyorlar.

Halbank’tan taşıt kredisi çekmek isteyenler belli kurallar çerçevesinde işlemlerini gerçekleştiriyorlar. BDDK tarafından belirlenen bu sınırlar içinde Halkbank müşterileri taşıt kredisi kullanabiliyorlar. Taşıt kredisi için azami vade süresi ve verilebilecek kredi miktarının üst sınırları bu kurallarla belirleniyor.

Taşıt kredisi çekmek isteyen müşterilerin ilk olarak satın almayı planladıkları sıfır kilometre otomobilin fatura değeri göz önünde bulunduruluyor. Kurallara göre, 400.000 TL’ye kadar olan otomobiller için 48 ay vadeli taşıt kredisi veriliyor. Ancak, bu değerde herhangi bir sıfır kilometre otomobil bulunmadığından bu seçenek devre dışı kalıyor. Fatura değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasında olan otomobiller için ise 36 aya kadar vadeyle taşıt kredisi kullanılabiliyor. Bu otomobile verilebilecek kredi tutarı en fazla yüzde 50 olarak uygulanıyor. Yani, 800.000 TL değerindeki bir sıfır kilometre otomobil için en fazla 36 ay vadeli 400.000 TL taşıt kredisi kullanılabiliyor. Bu limitin ve vadenin üzerine çıkılamıyor.

400.000 TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Halkbank taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilerin kredi maliyetleri aylık yüzde 3,95 oranında faizle hesaplanıyor. 36 ay vadeli 400.000 TL taşıt kredisi kullananlar her ay bankaya 24.594 TL ödeme yapmaktadır. Yüksek enflasyon ortamında, bu kredi taksitinin reel değerinin azalması nedeniyle ödeme güçlüğü, özellikle ilk yıldan sonra daha az hissedilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.