EkonomiGenelTürkiye

“Hızlı Teslimatlı, Devlet Destekli, Uygun Fiyatlı Prefabrik Evler!”

**Prefabrik Evler İçin Devletten 200 Bin TL Destek Verilecek, Başvuru Şartları Neler?**

**Çok Sayıda Kişi Prefabrik Evleri Tercih Ediyor**

Kahramanmaraş merkezli büyük depremden sonra vatandaşlar artık prefabrik evlere yönelmeye başladı. Depremde yaşanan can kayıplarının ardından bölgede hala depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 6 Şubat’taki depremden sonra vatandaşların tercihi artık prefabrik evlerden yana olmaya başladı. Beton yapılardan korkan vatandaşlar, betonarme yapılarda oturmayı tercih edenler ise binaların güvenliğini araştırmaya başladı.

**Geliri Olmayanlara Öncelik Verilecek**

Devletin vereceği 200 bin TL’lik prefabrik ev desteğinde, geliri olmayanlara öncelik verileceği belirtiliyor. Dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına 200 bin TL’ye kadar verilecek olan bu destekle kişilerin ev sahibi olması sağlanacak.

Devlet, belirtilen şartları taşıyan vatandaşlara 200 bin TL’ye kadar destek verecek. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte aranan şartlar:

**Prefabrik Ev Destek Başvuru Şartları Neler?**

Başvurular Aile Bakanlığı tarafından alınacak. Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlerin taşıması gereken bazı şartlar bulunuyor. Devletin bu desteği ödemesi için vatandaşlardan istediği şartlar şunlar:

1. Kişinin dar gelirli olması
2. Hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3’ünden az olması
3. Evin konulacağı yerin arsa sahibine ait olması
4. Özel durum şartının sağlanması (Dul, tek ebeveynli aile, yaşlı ya da engelli olmak vb.)

**Ne Kadar Destek Verilecek?**

Yukarıda belirtilen şartların sağlanması halinde, prefabrik ev almak isteyenlere destek sağlanacak. Vatandaşların prefabrik evlere olan ilgisinin artmasıyla birlikte destekle ilgili detaylar merak ediliyor. Ortalama olarak 150 bin TL’den başlayan prefabrik evler için devlet 200 bin TL destek veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.