EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan’dan Son Dakika: Sıfır Faizli 200 Bin TL’ye Kadar Kredi Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakikada faizsiz kredi açıklaması yaptı! Sıfır faizli ve 200 bin TL’ye kadar limit

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakikada kredi açıklaması!

Kredi faiz oranlarındaki artışlar nedeniyle hem vatandaşlar hem de işletmeler krediye ulaşmada zorluk yaşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha devreye girdi.

Dün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok önemli konuda açıklamalarda bulunurken aynı zamanda yeni bir kredi müjdesi verdi. Dünya Bankası ile yapılan anlaşma kapsamında verilecek olan kredi paketinde alt limit 200 bin TL olarak belirlendi ve üst limit ise 750 bin TL olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakikada kredi açıklaması yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in para politikası sıkılaşması politikalarını uygulamaya koymasıyla beraber ne yazık ki kredi faiz oranları hızla yükseldi. Bu süreçte vatandaşların krediye ulaşması zorlaşırken aynı zamanda KOBİ’ler ve işletmeler de üretim yapabilmek için kaynak bulma konusunda zorlanmaya başladı.

Dün gerçekleştirilen kritik kabine toplantısının ardından yapılan ulusa sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem bölgesindeki KOBİ’lere yönelik KOSGEB aracılığıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. Dünya Bankası ile iş birliği yaparak işletme başına 200 bin ila 750 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız” dedi ve en düşük 200 bin TL ve en yüksek 750 bin TL limitli faizsiz kredi verileceğini açıkladı.

Faizsiz destek kredisi kime verilecek, başvuru ne zaman başlayacak?

Söz konusu destek kredisi sadece deprem bölgesi olarak ilan edilen 11 ilde kullanılacak. Kredi paketine başvurular için gerekli detayların önümüzdeki günlerde açıklanması beklenirken başvuruların kamu bankaları üzerinden kabul edilebileceği belirtiliyor.

Erdoğan'dan Son Dakika: Sıfır Faizli 200 Bin TL'ye Kadar Kredi Açıklaması!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.