150 Bin TL Evlilik Kredisi Şartları ve Başvuru Tarihi Açıklandı! Bakan Göktaş Duyurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, milyonlarca gencin beklediği evlilik kredisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nisan ayında seçim vaadi olarak açıklanan evlilik kredisi, kabine toplantısının ardından kesin olarak verileceği duyurulmuştu. Bu konuda son dakika açıklamasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yapmıştır.
150 Bin TL Evlilik Kredisi Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8. Aile Şurası sonrasında yaptığı açıklamada, “Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifini Meclis’e sunacağız” demiştir.
Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğal gaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmı buraya aktarılacak. Yeni evlenen çiftlere, Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanmak üzere 150 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sunulacak. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar, bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatılacak. Genç depremzedelerin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projenin hayırlı olması temenni edilmektedir.
150 Bin Evlilik Kredisi Şartları Yaş Sınırı Kaç Olacak?
Yaş şartı hakkında da konuşan Bakan Göktaş, “Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlere destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk.
Gelir kriteri ve 18-27 yaş kriteri gibi şartlar bulunmaktadır. Kriterlere uyan herkes bu krediden faydalanabilecektir. Tabii ki tüm bunlar Meclis’te görüşülecektir” şeklinde konuşmuş ve ilk olarak 18-27 yaş şartını dile getirmiştir. Ancak gençler, yaşam koşulları nedeniyle en az 30 yaş şartını gündeme getirmişlerdir.