EkonomiGenelTürkiye

07:00’de Bakanlık Çocuk Sahiplerine Yardım Parası Veriyor! 1,2,3,4,5 Çocuğa Kadar Ödeme Kartınıza Yatacak…

**Cumhurbaşkanı Erdoğan Şartlarına Uygun Olarak Ailelere Yapılacak Destek Ödemeleri**

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu bu önemli adım herkesi memnun etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bakanlıklar çalışmalara başladı. Destek ödemeleri Türkiye’de yaşayan ve dar gelirli olan tüm ailelere yatırılacak. Devlet tarafından sunulan ekonomik destekler özellikle çocuklu ailelerin bazı temel eksiklerini gidermek için veriliyor. Son yıllarda bu ödemelere olan talep arttı ve pek çok aile bu destekten yararlanır hale geldi. Aile destek programı çocuklar ailelere yönelik olarak sunulan bir program olmanın yanı sıra temel amacı ailelerin günlük yaşam giderlerini karşılamasına yardımcı olmak olarak duyuruldu. Program Erdoğan tarafından önümüzdeki süreçte de devam edecek ve bir yıl boyunca ailelere bu destekler verilmeye devam edecek. Başvuru koşulları açıklandı.

**Kimler Yardım Alabilir?**

Aile destek programından yararlanmak isteyen kişilerin başvuru koşullarını karşılıyor olmaları gerekiyor. Bu koşullar arasında mavi kart sahibi olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Türkiye sınırları içerisinde bir yerleşim adresine sahip olmak, hanesinde yüksek gelirli memur, noter, muhtar olarak çalışan veya yurt dışında çalışan yurt dışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin olmaması aranan koşullar arasında.

Bu koşulları sağlayan kişiler internet üzerinden veya ilgili kurumların resmi internet adreslerinden başvurularını yaparak sene boyunca yardımlardan yararlanabilirler. Bu yardımlar için miktarlar açıklandı.

**Ödeme Miktarları Nedir?**

Destek ödemelerin hane halkının maddi durumuna bakılarak ödenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre program kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık gelir baz alınarak hesaplama yapılmaktadır.

Kişi başına düşen gelir:

– 450 TL ve altında ise 1250 TL
– 911,15 TL altında ise aylık 1100 TL
– 1372,30 TL altında ise 950 TL
– 2835,60 altında ise 850 TL ödeme verilmektedir.

**Çocuk Bileşeni Kapsamında Ne Kadar Ödeme Veriliyor?**

Bir ya da iki çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve üzeri çocuk sahibi olan ailelere 650 TL ödeme veriliyor.

Bu ek ödemeler ile gelir durumunuz dışında bir veya iki çocuk varsa yıllık 4.200 TL nakit ödeme alabilirsiniz. Başvuru işlemleri ise bağlı olduğunuz kaymakamlıklara dilekçe yoluyla yapılabilmektedir. Aile destek programı kapsamında ödeme almak için e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz değerlendirildikten sonra eğer aynı şekilde başvuru onay durumunuzu takip edebilirsiniz.

07:00'de Bakanlık Çocuk Sahiplerine Yardım Parası Veriyor! 1,2,3,4,5 Çocuğa Kadar Ödeme Kartınıza Yatacak...

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.