EkonomiGenelTürkiye

‘Liseli oto tamircileri’ Kazançlarıyla Dikkat Çekiyor!

**Öğrenciler, Kendi Yaptıkları Bakım ve Onarımlarla Okullarına Büyük Katkıda Bulunuyor**

Öğrencilerimiz, günlük olarak teorik ve uygulamalı olarak 2 gün boyunca atölyede çalışıyorlar. Bu süre zarfında otomobil ve hafif ticari araçlar başta olmak üzere, kaporta ve mekanik işlemleri kontrolümüzde tamir ediyorlar. Öğrencilerin çaba ve emeğiyle, okulumuzun bütçesine yılda 1.5 milyon lira katkıda bulunuldu.

**Atölyemizde Yaptığımız İşlerden Bahseden Okul Müdürü Zabit Yılmaz**

Okulumuzun müdürü olan Zabit Yılmaz, söyleşimizde atölyede yapılan işlerin oldukça yoğun olduğunu ifade etti. Ayrıca öğrencilerin bu işlerde harikalar yarattığını da belirtti.

Yılmaz, “Öğrencilerimiz, çalışma süreleri boyunca asgari ücretin yarısına kadar ücret alarak aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Atölyemizin yıllık kazancı ise 2 milyon lirayı buluyor. Öğrencilerimiz, mekanik, kaporta, boya ve motorlu araçlar gibi alanlarda her türlü uygulamayı gerçekleştirerek kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar” şeklinde konuştu.

**Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü Alan Şefi Murat Yıldız: “Çalışmalarımız Türkiye Standartlarıyla Uyumludur”**

Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü Alan Şefi olan Murat Yıldız ise öğrencilerin usta ve öğretmenler nezaretinde çalıştıklarını söyledi.

Yıldız, atölyede yapılan çalışmaların resmi kurumlara ve özel araçlara hizmet olarak ikiye ayrıldığını belirtti ve şu şekilde konuştu: “Atölyemizde oto boya, kaporta ve mekanik olmak üzere üç farklı dal bulunmaktadır. Öğrencilerimizi bu dallara göre ayırıyoruz. Üstlendikleri işleri teorik olarak da öğreniyorlar. Şu anda çalışma standartlarımız, Türkiye genelindeki servislerle aynı seviyededir. Sigorta şirketleriyle de ortak çalışıyoruz. Sigorta şirketlerinin eksper işlemlerinin ardından, resmi ve özel araçların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz.”

**Öğrencilerin Atölye Deneyimiyle Gelecek Planları**

Atölyede çalışan öğrencilerden Salih Altın, öğrendiklerini kullanarak ileride kendi atölyesini açma planlarını paylaştı. Mesleğini öğrenmeye devam ettiğini belirten Altın, “Araçlar geliyor ve biz de bakımını yapıyoruz. Ustalarımızın da yardımıyla bu işleri gerçekleştiriyoruz. Kendi aileme maddi destek sağlıyorum ve kendi masraflarımı karşılıyorum. Gerçekten güzel bir his” şeklinde konuştu.

Diğer bir öğrenci olan Efe Yağmur ise atölyede gerçekleştirdikleri bakım ve onarımlardan bahsederek, okulda teorik ve uygulamalı eğitim aldıklarını ifade etti. “Motor ve şanzıman işlemleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca kaporta ve elektrik bölümleri de mevcut. Hem eğitim alıyoruz hem de çalışıyoruz. Aileme destek olmak da benim için önemli” dedi.

'Liseli oto tamircileri' Kazançlarıyla Dikkat Çekiyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.