EkonomiGenelTürkiye

TBMM’den Emeklilere Dev Müjde: Bayram İkramiyesine Zam Geldi, 3 Bin TL Birden!

TBMM’den 15 milyon emekliye DEV MÜJDE! 4A 4B 4C emeklisi bayram ikramiyesine zam 3 bin TL birden

Emeklilere Bayram İkramiyesine Zam Geliyor

Ekonomik olarak yaşanan olumsuzlukların en çok etkilediği kesim olan emeklilerin sırtındaki geçim yükünü bir nebzede olsa hafifletmek için meclis devreye girdi. Manisa Milletvekili Selma Aliye KAVAF tarafından meclise sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında emeklilere dinî bayramlarda ödenen ikramiye tutarının 5.000 Türk lirasına yükseltilmesi ve asgari ücret tutarından düşük aylığa sahip emeklilere ödenecek ikramiye tutarının asgari ücret tutarından düşük olmaması talep edildi. Kanun teklifi meclisten geçerse emeklilere bayram ikramiyesine zam gelecek.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Madde 1-31/5/2006 tarihli ve 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Ek 18. Maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan “2000” ibaresi “5000” olarak değiştirilmiştir.

Madde 2-31/5/2006 tarihli ve 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Ek 18. Maddesinin 1 inci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir: “Yaşlılık aylığı asgari ücretten düşük olan kişilere ödenecek olan Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri asgari ücretten düşük olamaz.”

Madde 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı İkramiyesi 2024 Yılında Kaç TL Olacak?

Hatırlanacağı üzere 2023 senesinde yapılan kanuni düzenleme ile rakam 2 bin TL olarak belirlenmiş ve biri Ramazan diğeri ise Kurban Bayramında olmak üzere 4 bin liralık ödeme yapılmıştı. Söz konusu kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda ise emeklilere biri Ramazan diğeri ise Kurban Bayramı olmak üzere 5 bin TL ödeme ile toplamda 10 bin liralık ikramiye ödemesi yapılacak.

TBMM'den Emeklilere Dev Müjde: Bayram İkramiyesine Zam Geldi, 3 Bin TL Birden!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.