EkonomiGenelTürkiye

Borsa günü düşüşle noktaladı

Borsa İstanbul, İsrail-Filistin Çatışması Sonrası Yavaşça Yükseliyor

Borsa İstanbul, seçimlere kadar iyi bir ivme yakalayarak yükseliş gösterdi. Ancak seçim döneminde bir miktar geriledikten sonra, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Mehmet Şimşek’in ekonomiye liderlik etmesiyle tekrar hızla toparlandı. Borsa, savaş dönemine kadar 8 Bin puanın üzerine çıkmıştı. Ancak İsrail-Filistin çatışması sonrasında düşüş yaşadı ve son günlerde destek seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Dünkü yükselişin ardından bugün ise yüzde 0.30’luk bir düşüşle 7.844,80 puandan kapanış yaptı.

BIST100 Endeksi’nde İşlem Hacmi 81,2 Milyar TL

Toplam işlem hacmi 81,2 milyar lira olarak ölçülen BIST100 endeksinde, en çok düşüş gösteren sektör yüzde 3,24 ile spor sektörü oldu. İletişim sektörü ise yüzde 3,57’lik bir yükselişle en fazla kazanan sektör oldu.

Hedef Enflasyonda Yükseliş Beklentisi ve FED’in Temkinli Söylemleri

Hafize Gaye Erkan’ın hedef enflasyonda yükseliş beklentisini açıklamasının ardından, Borsa İstanbul’da istikrarsızlık sürecinin sebebi olarak FED’in temkinli söylemleri gösteriliyor. Bu durum, yatırımcıların tedirgin olmasına sebep oldu ve Borsa’da bir düşüş yaşandı.

Borsa İstanbul, İsrail-Filistin çatışması sonrasında toparlanma sürecine girmiş olsa da, hala dalgalanmalar devam ediyor. Yatırımcılar, gelecekteki gelişmeleri izleyerek stratejilerini belirlemeli ve risklerin farkında olmalıdır. Borsa İstanbul, bu zorlu dönemde de yatırımcılara avantajlı fırsatlar sunabilir.

Borsa günü düşüşle noktaladı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.