EkonomiGenelTürkiye

TOKİ’den İstanbul’a 4 Yeni Proje: Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Çatalca, Eyüpsultan! 2.381 Konutluk Fırsatlar!

TOKİ İstanbul’da 4 yeni projeyle 2.381 konut sunuyor! Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Çatalca ve Eyüpsultan

Ev sahibi olmak isteyen kişiler, yükselen fiyatlar nedeniyle mağduriyet yaşarken, TOKİ vatandaşın en büyük destekçisi haline gelmiştir. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2022 yılının sonunda 100 bin sosyal konut projesini devreye alarak, ev satın almak isteyen kişilerden rekor sayıda başvuru almıştır. Başvuruların en yoğun olduğu il ise İstanbul olmuştur, 5 milyon kişi İstanbul için başvuruda bulunmuştur.

İstanbul’da Yeni Konut İnşa Edilen İlçeler Hangileridir?

TOKİ, İstanbul’da yapılan yeni konut projeleriyle ilgili ayrıntıları paylaşmıştır. İşte İstanbul’da yapılan yeni konut inşaatı bulunan ilçeler:

– Başakşehir İlçesi Kayabaşı Mahallesi: 163 adet konut ve 4 adet dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılıyor.
– Gaziosmanpaşa İlçesi, Yıldıztabya Mahallesi 6B Bölgesi: 665 adet konut inşaatıyla birlikte altyapı ve çevre düzenlemesi işleri devam ediyor.
– Gaziosmanpaşa İlçesi, Yıldıztabya Mahallesi 1 Kısım: 431 adet konut ve 1 adet cami inşaatının yanı sıra diyafram duvar imalatlarıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işleri gerçekleştiriliyor.
– Çatalca İlçesi, Ferhatpaşa Mahallesi: 648 adet konut, 20 adet dükkan ve 1 adet cami inşaatıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işleri devam etmektedir.

TOKİ İstanbul Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler, TOKİ başvuru tarihlerini takip etmektedir. İnşa süreci başlayan konutlar için başvurular ilerleyen günlerde açıklanacaktır. Başvuru süreci için TOKİ’nin resmi internet sitesinde yayımlanan ilanlar takip edilmelidir.

TOKİ’nin konutları normal piyasa fiyatlarının oldukça altında satılmaktadır. Ayrıca düşük peşinat ve konut kredisi kullanmadan 240 ay taksitle satın alma imkanı sunulmaktadır. Bu nedenle TOKİ’ye olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Başvuru tarihlerinin önümüzdeki dönemde duyurulması beklenmektedir.

TOKİ'den İstanbul'a 4 Yeni Proje: Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Çatalca, Eyüpsultan! 2.381 Konutluk Fırsatlar!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.