EkonomiGenelTürkiye

Bakan Işıkhan’dan 18 Milyon Emekliye Sabah Müjdesi

Emeklilere Zam Geliyor: Bakan Işıkhan’dan Müjdeli Haberler

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Detayları

Bakan Işıkhan, “Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Emekliler için yapılacak zamla ilgili ayrıntıları da kamuoyuyla paylaşan Bakan Işıkhan, konuyla ilgili şunları söyledi:

Emekliler İçin Ekonomik Bir Adım

Bakan Işıkhan, TİSK ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Çalışma Hayatı” konulu panelde konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Işıkhan, emeklilere yapılacak zamla ilgili detayları da aktardı.

Emeklilere Müjdeli Haber Geldi

Kahramanmaraş depreminde etkilenen 11 il olduğunu belirten Bakan Işıkhan, çalışma hayatını ayakta tutmak için önemli önlemler alındığını söyledi.
Işıkhan ayrıca şunları dile getirdi:

“Ekonominin çarklarını bir an bile durdurmadık. Son 6 ay içinde Asgari ücrete ilave artış yaptık ve bir yılda yapılan zam yüzde 107’ye ulaştı.
En düşük memur maaşını 22 Bin TL’ye çıkardık. 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecimizi başarıyla tamamladık. Diğer paydaşlarımızla yeni protokoller imzaladık ve iş dünyasının temsilcileriyle ihtiyaç ve taleplere yönelik yeni çözüm yolları aradık.
Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye veriyoruz. Emeklilerimizi daha da mutlu edecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı bu refaha kavuşturacağız”

5 Bin TL İkramiye Ne Zaman Yatacak?

Emekliler, kasım ayı içinde kendilerine verilecek 5 bin TL tutarındaki emekli ikramiyesinin ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyor. Bu ikramiyenin bu hafta içinde hesaplara yatırılması bekleniyor.
Toplamda 12 milyon emeklinin bu ikramiyeden faydalanması öngörülürken, çalışma hayatında olan emeklilerin dışında tutulduğu da hatırlatıldı.

Bakan Işıkhan'dan 18 Milyon Emekliye Sabah Müjdesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.