EkonomiGenelTürkiye

Doğalgaz faturalarında yardım! Başvurularda 1.250 TL’ye kadar ödeme.

**Doğalgaz Desteği: Ay Sonunda Faturalarınızı Hafifletecek Güzel Haber**

Kış aylarıyla birlikte Türkiye genelinde havalar hızla soğumaya başladı. Birçok ilde kombiler bile şimdiden çalışmaya başladı. Ancak, faturaların ödenmesi konusunda endişe duyanlara güzel bir haber var. Şartları yerine getiren kişilere, 1.250 TL’ye kadar doğalgaz desteği verileceği açıklandı.

**Başvuru Şartları Nelerdir?**

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli oluyor. Doğalgaz desteği için başvuran ve hak sahibi olan kişilere aralık ayında ödemelerin başlaması bekleniyor. Başvuru yapacak kişilerde aranacak şartlar genellikle aşağıdaki gibi olacaktır:

– TC vatandaşı olmak
– Oturulan yerde doğalgaz hattının bulunması
– Doğalgaz destek ödemesinden yararlanmak isteyenlerin, ikamet ettiği adreste faturaların veya kartlı doğalgaz aboneliğinin mevcut olması
– Hanedeki kişilerin gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması

**Ödemeler Ne Kadar Olacak?**

Ödeme miktarları kişinin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Aktarılan habere göre, doğalgaz destek ödemesi 900 TL ile 1250 TL arasında olacaktır. Bu sayede düşük gelirli ailelerin doğalgaz faturalarındaki yükü oldukça azalacaktır.

**Başvurular Nasıl Yapılacak?**

Başvuru yapmak isteyenler doğalgaz desteği hakkında detayları merak ediyor. Başvurular, bakanlık tarafından incelenip değerlendirilecektir. Gerekli şartları karşılayan kişiler, belirtilen tarihlerde banka hesaplarından ödemelerini alabileceklerdir. İlk ödemelerin aralık ayı içerisinde yapılması ve diğer aylarda da bu şekilde sıralanmış bir şekilde ödemelerin gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Doğalgaz faturalarında yardım! Başvurularda 1.250 TL'ye kadar ödeme.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.