EkonomiGenelTürkiye

SGK MÜJDESİ: Erken emeklilik için hastalıklar listesi güncellendi

SGK’dan DEV müjde! Erken emekli eden hastalıklar listesi güncellendi şeker tansiyon göz bozukluğu kanser…

SGK tarafından yayımlanan yeni liste ile erken emekli eden hastalıklar listesi güncellendi.

SGK ERKEN EMEKLİ EDEN HASTALIKLAR HANGİLERİ, KİMLER MALULEN EMEKLİ OLABİLİR?

Malulen emeklilik konusunda açıklama yapan SGK uzmanı Ekrem Sarısu, hastalığınız nedeniyle yüzde 60 oranında işgücü kaybına uğradığınıza dair sağlık kurulu raporu alabilirseniz ve raporunuz ile tıbbi eklerini inceleyecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu malul olduğunuza karar verirse, süre ve prim şartlarını sağladığınızdan malulen emekli olabilirsiniz.

Yüzde 60 oranda rapor alamazsanız, en az yüzde 40 oranında işgücü kaybına uğradığınıza dair rapor ve Maliye’den vergi indirim hakkı almanız halinde, 6 Ağustos 2002 tarihi itibarıyla 12 yıldan fazla sigortalılık süreniz olduğundan engelli hakkıyla 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarına tabi olarak, vergi indirim hakkı alacağınız tarih itibarıyla emekli olmanız da mümkündür.

ŞEKER HASTALIĞI ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR?

SGK uzmanı Faruk Erdem ise yapmış olduğu açıklamasında, son yıllarda diabet hastalığının yaygınlaşması ve çalışmayı engelleyici boyutlara ulaşması, malulen emeklilik taleplerini de artırdı. Bu konuda bazı şartlar bulunmaktadır. Öncelikle malulen emeklilikte rahatsızlığın sigorta olduktan sonra, yani çalışırken ortaya çıkması ve çalışma gücünün en az yüzde 60 oranında kaybedilmiş olması gerekmektedir. Bunun yanında en az 10 yıl yani 1800 gün prim ödenmiş olması da istenmektedir.

Tabii çalışma gücünün kaybının sevk edilen hastane raporuyla belirlenmesi ve bu raporun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da onaylanması şartı aranmaktadır. Eğer diabet hastalığınız sizin çalışma gücünüzün yüzde 60 oranında kaybına yol açmışsa malulen emekli olabilirsiniz. Aynı durumun göz bozuklukları ve tansiyon hastaları için de geçerli olduğunu belirten uzman, kronik hastalığı olan kişilerin yüzde 60 oranında çalışma kaybı yaşaması durumunda malulen emekli olabileceğini ifade etmiştir.

SGK MÜJDESİ: Erken emeklilik için hastalıklar listesi güncellendi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.