EkonomiGenelTürkiye

800.000 TL Konut Kredisi Maliyet Tabloları: İş Bankası, Akbank, Halkbank

TÜRKİYE’DE KONUT KREDİSİ ALMAK İÇİN TÜYOLAR

Konut sahibi olmak isteyen Türkiye vatandaşlarının sayısı oldukça fazla olsa da, kredi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle pek çok kişi ev satın almayı tercih etmekte zorlanmaktadır. Ancak, kredi maliyetlerini araştıranlar en uygun faiz oranını bulabilirlerse hayallerini süsleyen evleri satın almak için konut kredisi çekebilirler.

KONUT KREDİSİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Konut kredisi almayı düşünenlerin ilk yapmaları gereken şey bütçelerini hesaplamak ve karşılaştırmaktır. Bütçenin büyük bir kısmını krediye bağlamak, ödeme güçlüğüne yol açabilir ve hatta evin bankaya geçmesine neden olabilir.

Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, mümkün olan en düşük taksit tutarını bulup onunla geri ödeme yapmaktır. Ancak son dönemde faizlerin yükselmesi nedeniyle bu pek mümkün olmayabilir.

Bir ev satın alırken mümkün olduğu kadar az miktarda konut kredisi kullanılması tavsiye edilir. Yüksek maliyetler nedeniyle kredi miktarı düşürülmelidir. Yüksek tutarlı kredilerin geri ödemesi sağlıklı bir şekilde yapılamaz.

AKBANK’TAN 800.000 TL KONUT KREDİSİ ÖRNEĞİ

Akbank, konut kredisi almak isteyenlere aylık yüzde 3,22 faiz oranıyla kredi maliyet hesaplaması yapmaktadır. Örneğin, 120 ay vadeli 800.000 TL konut kredisi için aylık taksit tutarı Akbank’ta 26.347 TL olmaktadır.

HALKBANK’TAN 800.000 TL KONUT KREDİSİ ÖRNEĞİ

Halkbank, konut kredisi almak isteyen müşterilere aylık yüzde 3,79 faiz oranıyla hizmet vermektedir. Ancak Halkbank’ın konut kredisi maliyeti geçmiş dönemlerdeki gibi cazip değildir. 120 ay vadeli 800.000 TL konut kredisi için aylık taksit tutarı Halkbank’ta 30.673 TL olarak hesaplanmaktadır. Bu krediyi kullanan müşteriler, 10 yıl boyunca toplamda 3 Milyon 680 Bin TL geri ödeme yapmaktadır.

İŞ BANKASI’NDAN 800.000 TL KONUT KREDİSİ ÖRNEĞİ

İş Bankası, konut kredisi almak isteyenlere en düşük maliyeti sunan bankalardan biridir. İş Bankası’nın konut kredisi faiz oranı yüzde 2,87 olarak açıklanmıştır. 120 ay vadeli 800.000 TL konut kredisi için aylık taksit tutarı bu bankada 23.756 TL olmaktadır.

800.000 TL Konut Kredisi Maliyet Tabloları: İş Bankası, Akbank, Halkbank

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.