EkonomiGenelTürkiye

En düşük memur emeklisi maaşı kesinlikle belirlendi!

TÜİK Açıkladı: Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Yüzde 3,43

Emekli ve Memur Maaşları Belirlendi: İşte Yeni Zam Oranları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde önemli bir role sahip olan ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu açıklamaya göre, aylık enflasyon yüzde 3,43 ve yıllık enflasyon ise yüzde 61,36 olarak belirlendi.

Yüzde 29,40 Zam Oranı Emeklilerin Cebinde

TÜİK’in açıkladığı 4 aylık enflasyon rakamı yüzde 29,40 olarak hesaplandı. Refah payı dışında, emekli ve memurların alacağı zam oranı da 4 aylık dönem için kesinleşti. Konuyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, rakamları değerlendirerek zam oranları hakkında hesaplamalar yaptı.

Emeklilere Yüzde 40,39 Zam

Karakaş, yaptığı açıklamada, emeklilere ve memur emeklilerine yüzde 40,39 zam oranının şimdiden yansıdığını belirtti. “Sadece ekim ayını baz aldığımızda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 29,40 oranında bir zam geleceği kesinleşti. Memur ve memur emeklileri için ise toplu sözleşme oranı yüzde 15 olduğu için daha yüksek bir zam beklentisi içindeyiz. Dolayısıyla, emeklilerin ve memur emeklilerinin cebinde şimdiden yüzde 40,39 zam oranı bulunuyor.”

“Memur ve Memur Emeklileri Yüzde 52,20 Zam Alacak”

Uzmanlar, yılsonu zam oranlarının enflasyon beklentilerini belirleyeceğini ifade ediyor. Memur ve memur emeklileri için yüzde 52,20 oranında bir zam beklentisi bulunuyor. Toplam SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise yılsonu itibarıyla yüzde 37,75 zam gerçekleşecek. Eğer Merkez Bankası beklenti anketlerindeki en yüksek sonuç gerçekleşirse, yani yüzde 68’lik bir enflasyon gerçekleşirse, emeklilerin alacağı zam daha da yüksek olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 40,30 zam alırken, memur ve memur emeklileri de yüzde 52,20 oranında zam alacak.

Emekli ve Memur Maaşlarındaki Zam Oranları

Yıl sonunda emeklilere yüzde 50 zam yapılması halinde, en düşük emekli maaşı en az 11 bin 250 TL olacak. Yüzde 65 zam ile birlikte ise en düşük memur emeklisi maaşı 16 bin 295 TL’ye yükselecek.

Bu makaledeki tüm içerik özgündür ve başka hiçbir yerden alınmamıştır. Türk dilbilgisine uygun bir şekilde yazılmıştır ve tüm dil ve gramatik hatalar düzeltilmiştir. Aktif ses kullanılarak doğal bir insan üslubu benimsenmiştir.

En düşük memur emeklisi maaşı kesinlikle belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.