EkonomiGenelTürkiye

Sıfır Renault Clio, özel fiyatlarla 515.500 TL’ye!

İndirimli Otomobil Fırsatları Türkiye’de Yükseliyor

Uzun bir süredir, Türkiye’de sıfır kilometre otomobil sahibi olmanın maliyetleri, vatandaşların alım gücünü aşan düzeyde bulunmaktadır. Ancak ucuz otomobil imkanları ile bu maliyetleri aşarak sıfır kilometre otomobil sahibi olmak mümkün hale gelmektedir. Türkiye’de maliyetler arttıkça ucuz otomobillerin sayısı azalmış olsa da, firmalar müşterilere özel fırsatlar sunmak için satış politikalarında değişiklik yapma yoluna gitmektedir.

ÖTV Muafiyetine Yoğun İlgi!

Otomobil firmaları, son 2 yıldır, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetine sahip kişilere otomobil satmaktan çekinmektedir. Bu muafiyete sahip olan vatandaşlar, firmalara başvurduklarında, tedarik sorunu gerekçe gösterilerek 1 yıl sonrasına randevu verilmekteydi. Bazı kurnaz bayiler ise müşterilerden elden ekstra ödeme talep etmekteydi. Ancak araç tedarikinin artması ve araç satışlarının düşmesi ile birlikte, firmalar ÖTV muafiyetli satışlara özel kampanyalar düzenlemeye başlamıştır.

ÖTV Muafiyeti Nedir?

Türkiye’de uygulanan ÖTV muafiyeti, genel olarak araç alımlarında ÖTV ödememek anlamına gelmektedir. Bu hak, yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara tanınmaktadır. ÖTV muafiyetine sahip olan vatandaşlar, ÖTV dahil fiyatı 1.004.000 TL’yi aşmayan otomobilleri satın almak istediklerinde herhangi bir şekilde ÖTV ödemesi yapmamaktadırlar. ÖTV ödenmediği için otomobilin fiyatı yaklaşık olarak %40 oranında indirimli hale getirilmektedir.

ÖTV’siz Renault Clio Kampanyası!

Geçtiğimiz ay, Renault firması ÖTV’siz sıfır kilometre otomobil kampanyalarını başlatmıştır. Bu kampanya, Kasım ayında da küçük güncellemelerle devam edecektir. Bu kampanyada öne çıkan araç, Renault Clio Equilibre 1.0 TCE X-Tronic 90 bg modelidir. Bu araç normalde 949.900 TL’ye satılmaktadır. Ancak ÖTV muafiyetine sahip olan müşteriler, bu aracı sadece 515.500 TL ödeyerek satın alabilmektedirler. Bu kampanya, ay sonuna kadar devam edeceği bildirilmiştir.

Sıfır Renault Clio, özel fiyatlarla 515.500 TL'ye!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.