EkonomiGenelTürkiye

Enflasyon Sonrası Piyasalar Hareketlendi: Gram, Çeyrek Altın, Dolar ve Euro Çıkışta!

Piyasada Enflasyon Sonrası Artış! Gram ve Çeyrek Altın, Dolar ve Euro Hepsinde Yükseliş Gözlendi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamlarını açıkladı. Aylık bazda düşüşün devam ettiği Ekim ayı enflasyonunda piyasaların beklentilerinin altında bir seviye görüldü.

TÜİK Ekim Ayı Enflasyonu Yüzde Kaç, Ne Kadar Oldu?

Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) göre, yıllık bazda enflasyon yüzde 61,36, aylık bazda ise yüzde 3,43 oranında gerçekleşti. 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre TÜFE’deki değişim yüzde 3,43, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 55,00, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 61,36 artış yaşandı. On iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 54,26 oranında bir değişim gözlendi.

Piyasalardaki Güncel Durum: Dolar, Euro, Çeyrek Altın ve Gram Altın Fiyatları

Enflasyonun beklentilerin altında kalmasına rağmen, döviz kuru ve altın fiyatlarında artışlar gözlendi. Sınırlı bir geri çekilme ve aylık bazdaki yavaşlama sonrasında dikkatler döviz kuru ve altın fiyatlarına çevrildi.

Gram altının fiyatı, enflasyon sonrası yükselerek alışta 1.814,47 TL ve satışta 1.814,77 TL seviyesine çıktı. Çeyrek altının fiyatı ise 3.030 TL sınırını aşarak alışta 2.994 TL ve satışta 3.034 TL seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

Dolar kuru da yükseldi ve 1 dolar alışta 28,3933 TL, satışta ise 28,40 TL seviyelerine ulaştı. Euro kuru da Türk Lirası karşısında değer kazandı ve 1 Euro alışta 30,2028 TL, satışta ise 30,2126 TL seviyelerine çıktı.

Piyasalar, İsrail-Filistin savaşı, Orta Doğu’daki gelişmeler ve küresel ekonomik verileri yakından takip etmeye devam edecek.

Enflasyon Sonrası Piyasalar Hareketlendi: Gram, Çeyrek Altın, Dolar ve Euro Çıkışta!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.