EkonomiGenelTürkiye

Ankara’da 40 yıllık esnaf Ayakta kalmanın zorluğuna dikkat çekiyor!

ESRA SARI’NIN ARAŞTIRMASI: DURGUN EKONOMİDE ESNAFLAR ZORLUK ÇEKİYOR

Ankara’da Tunalı Hilmi Caddesi Ertuğ Pasajı’nda bir dükkânı bulunan Halı Eksperi Mehmet Aydın, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, iş potansiyelinin geçtiğimiz yıllara göre oldukça düşük olduğunu aktardı.

PİYASA ÇOK DURGUN!

Pandeminin ekonomik kriz başta olmak üzere esnaf ve zanaatkârları derinden etkilediğini vurgulayan Aydın, “Şu an vatandaşlar evlerine ekmek götürmekle meşgul. Orta sınıf bile bu dönemde geçinmekte zorlanıyor. Vatandaşlar gerçekten çok zor durumda. Derin bir kriz var ve özellikle dar gelirli vatandaşları doğrudan etkiliyor. Bu durum esnafı da olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

PASAJLAR ESKİ ÖNEMİNİ KAYBETTİ!

Ertuğ Pasajı’nın Ankara’nın merkezinde olduğunu belirten Aydın, iş potansiyelinin oldukça düşük olduğuna dikkat çekti. Vatandaşların artık esnaf ziyaretine çekindiğini ve internet üzerinden alışveriş yapmanın pasaj kültürünü öldürdüğünü söyleyen Aydın, AVM’lerin açılmasının da pasaj iş potansiyelini düşürdüğünü belirtti. Pandemi sonrasında esnafların toparlanamadığını ve zor durumda olduklarını ifade eden Aydın, “Esnaf bitik durumda. Kredi çekmek zorunda kaldılar ve kredilerini ödeme konusunda sıkıntı yaşamaktalar. Ayakta kalmak için borçlarını ödemek zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

ESNAFLAR ZORLUK İÇERİNDE!

Aydın, sadece Ertuğ Pasajı’ndaki esnafın zor durumda olmadığını, tüm esnafların aynı sorunları yaşadığını belirtti. Aydın ayrıca, Kızılay, Ulus gibi semtlerde de tarihi pasajlar olduğunu ancak zamanla pasaj kültürünün kaybolduğunu ifade etti.

Yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan Aydın, “Pasaj kültürü olan insanlar pasajları dolaşır. Pasajları bilen vatandaşlar esnafı ziyaret eder. Pasaj kültürü olan insanların sayısı azalmış durumda çünkü yaşları ilerlemiştir” şeklinde konuştu.

Aydın, halıcılık mesleğine gönül vermiş ve işini çok sevdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşimi seviyorum ama borçlarım olmasa işimi bırakırım. Gerçekten zor durumdayız. Piyasada antika halı bile bulmakta zorlanıyoruz. Eğer bulsak, bu halıları kime satacağız? Şu an yeni halılar almıyorum, sadece elimdeki halıları satmaya çalışıyorum. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz, esnaf olarak.” Aydın, piyasanın hızlı bir şekilde toparlanması gerektiğini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Ankara'da 40 yıllık esnaf Ayakta kalmanın zorluğuna dikkat çekiyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.