EkonomiGenelTürkiye

Türkiye’nin Geleceği İçin Dönüşüm Şart: Genel Başkan Geylan’ın Çağrısı

**Devletin Asgari Ücret İhlali ve Ücretli Öğretmenlik Uygulaması**

İşçi çalıştırmanın altında asgari ücretin olduğu cezai müeyyidelerin olduğunu belirten Genel Başkan Talip Geylan, “Üzücü bir şekilde, devletimiz bu kuralı ihlal ederek, fakülte mezunu öğretmenlere en düşük ücretin altında bir gelir sunmaktadır” dedi.

Ücretli öğretmenliğe ihtiyaç kalmayacak kadar öğretmen ataması yapılmasının en doğru çözüm olduğunu belirten Genel Başkan Geylan, açıklamasında şunları söyledi:

## Ücretli öğretmenlik uygulaması sadece istisnai durumlar için

“Ücretli öğretmenlik uygulaması, sadece istisnai durumlar için bir pansuman tedbirdir. Ancak, sayısı 80 binlere ulaşan ücretli öğretmen sayısı, bu uygulamanın artık neredeyse bir öğretmen istihdam modeline dönüştüğünü göstermektedir. Ücretli öğretmenlerin büyük bir kısmı asgari ücretin altında bir gelire mahkumdur. Asgari ücret, herhangi bir ilave nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanlara ödenen en düşük ücrettir. İş kanunlarına göre, herhangi bir işletme, asgari ücretin altında bir gelirle işçi çalıştırırsa cezai bir müeyyide ile karşı karşıya kalır. Ancak ne yazık ki, devletimiz bizzat kendisi bu kuralı ihlal etmekte ve fakülte mezunu öğretmenlere en düşük ücretin altında bir gelir sunmaktadır. Bu utançtan kurtulmamız gerekmektedir. Bunun yolu da ücretli öğretmenliğe gerek kalmayacak kadar öğretmen ataması yapmaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Geleceği İçin Dönüşüm Şart: Genel Başkan Geylan'ın Çağrısı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.