EkonomiGenelTürkiye

Sigara Satışında Büyük Değişiklik: Tekele Darbe!

**İÇERİK BAŞLIĞI: Türkiye Tekel Bayileri Sigara Satışını Durduruyor | Detaylar Açıklandı**

TTBP Sigarada Satış Kısıtlamasına Gidiyor

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP), Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan tekel bayilerde sigara satışını durdurma kararı aldığını duyurdu. TTBP’nin yaptığı açıklamada, son sigara zamlarının ardından henüz zam geçişi olmayan sigaraların tedarikinin sağlanmadığı belirtildi. Bu nedenle, sigara satışlarının kısıtlanacağı ve tekel bayilerinin sigara satışını durduracağı açıklandı. Sigara tiryakileri, bu kararın detaylarını merak etmektedir.

Zamlar Kaçak Ürünlere Yönlendiriyor

TTBP tarafından yapılan açıklamada, aşırı zamların tüketiciyi kaçak sigara ürünlerine yönlendirdiği ifade edildi. Açıklamada, “Sigara kâr marjı oldukça düşüktür ve bu nedenle tekel bayiler olarak, Türkiye genelinde kâr marjı düşük herhangi bir tütün mamulünü satmama kararı almayı düşünüyoruz” denildi.

Haksız Rekabete Karşı Dayanıyorlar

Buna ek olarak, bankaların pos oranlarının yüzde 3’ü geçmesiyle karın tamamen banka kasalarına gittiği belirtildi. Sigarada kar marjının yüzde 4,5 olduğu aktarıldı. Bu nedenle, tekel bayilerinin haksız rekabete maruz kaldığı vurgulandı.

Sigara Fiyatlarına Zam Geldi

Eylül ayında sigara fiyatlarına gelen 5 TL’lik zamın ardından bir grup sigara için tekrar zam kararı alındığı duyurulmuştu. Bu son zam kararının ardından en ucuz sigara paketinin 50 TL olduğu açıklandı.

**Kaynaklar:**
– Sigaraya paket başına rekor 10 TL ZAM! Zamlı sigara fiyat listesi LD Camel Monte Carlo Winston
– MTV taksitlerini ödemeyenlere güzel haber geldi! Detaylar belli oldu
– Doğalgaz faturaları için destek müjdesi! Başvuranlara 1.250 TL’ye kadar ödeme yapılacak

Sigara Satışında Büyük Değişiklik: Tekele Darbe!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.