EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müjdeli Haber: %60 Oranındaki Zam Kesinleşti

Emeklilere %60 Zam Müjdesi! Erdoğan’dan İkramiye ve Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada kabine toplantısı sonrası önemli kararlar alındığı duyuruldu. Bu kararlar arasında emeklilere %60 zam yapıldığı ve ikramiye ödeme tarihlerinin belirlendiği bilgisi yer alıyor.

Kabine Toplantısı Beştepe’de Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan kabine toplantısına tüm bakanlar katıldı. Toplantıda birçok önemli konu ele alındı ve alınan kararlar kamuoyuna duyuruldu. Özellikle milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren zam kararları büyük yankı uyandırdı.

Öğrencilere Yapılan Zamlar Sevinç Yarattı

Açıklanan kararlar arasında öğrencilere yapılan zam da yer alıyor. Lisans öğrencilerine ödenen burs miktarı 1.250 TL’den 2.000 TL’ye çıkarıldı. Yüksek lisans öğrencilerine ise 2.500 TL olan burs miktarı 4.000 TL’ye yükseltildi. Doktora öğrencileri ise 6.000 TL’ye kadar burs alacaklar.

Burs Ödemeleri 2024 Yılında Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, burs ve kredi ödemelerine yapılan zamın detayları da paylaşıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, zamlı burs ödemeleri 2024 yılı itibarıyla öğrencilerin IBAN numaralarına yatırılacak. Bu sayede öğrenciler, KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından burs ödemelerini alabilecekler. Ödemesini sürekli alamayan öğrenciler ise toplu ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjdeli Haber: %60 Oranındaki Zam Kesinleşti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.