EkonomiGenelTürkiye

Ziraat Bankası’ndan 1 Milyon TL Köye Dönüş Kredisi! Faizsiz 84 Ay Vadele Köy Halkı Sevindi

Ziraat Bankası, Köye Dönüş Kredisi için 1 Milyon TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuyor!

Ziraat Bankası, köylerde yaşamı teşvik etmek ve göçü durdurmak amacıyla başlattığı “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında yeni bir kredi paketi açıkladı. Bu son dakika duyurusu, büyük ilgi uyandırdı. Kredi için talep edilen son başvuru tarihi ise 29 Aralık 2024 olarak belirlendi.

Ziraat Bankası Köye Dönüş Kredisi 2023 – 2024 Başvuru Limiti Ne Kadar?

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre; “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projeleri kapsamında, büyükbaş süt hayvancılığı için birlikler ve kooperatifler ile birlikte hayata geçirilen projelerde kredi üst limiti 1.000.000 TL’ye, küçükbaş hayvancılık için ise valilikler ile birlikte hareket edilen projelerde kredi üst limiti 400.000 TL’ye çıkarılmıştır. Bu yeni limitlerle üreticilere daha fazla destek sağlanması amaçlanmaktadır.

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi Son Başvuru Tarihi 2024 Ne Zaman?

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında başvurular illere göre belirlenmektedir. Örneğin, Kars’ta küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla başlatılan projenin son başvuru tarihi vali Ziya Polat’ın girişimleriyle 2024 yılı sonuna kadar uzatılmıştır.

Proje kapsamında şu anda kent genelinde 15 bin hayvan mevcuttur. Ancak hedef, bu sayıyı 100 bine çıkarmaktır. Bu nedenle vali/belediye başkan vekili Ziya Polat, “Hedefimiz Kars’ta bu projenin 100 bin hayvana ulaşması. Projemizin süresi dolmuştu, ancak bakanlık tarafından 2024 yılının sonuna kadar projeyi uzatma izni alındı. Bu kapsamda çalışma arkadaşlarımız sahaya çıkacak ve üreticilerimize bu fırsatı anlatacak, onları Ziraat Bankası ile buluşturacak. Devletimizin zaten tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerin yanı sıra Ziraat Bankası’nın da bu konuda bir destek sunduğunu anlatacağız” şeklinde konuştu.

Kredi paketi dahilinde üst limit 1 milyon TL olarak belirlenirken, en uzun vade ise 84 aydır. Kredi başvuruları ise il ve ilçelerde bulunan tarım ve orman müdürlükleri aracılığıyla kabul edilecektir. Bu kredi imkanı, köyde yaşamak isteyen ve hayvancılıkla uğraşan kişilere büyük fırsatlar sunmaktadır.

Ziraat Bankası'ndan 1 Milyon TL Köye Dönüş Kredisi! Faizsiz 84 Ay Vadele Köy Halkı Sevindi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.