EkonomiGenelTürkiye

Kasım 2023’te Evde Bakım Parası Ödemeleri Başlıyor! İşte Maaş Yatan İller Listesi

Türkiye’de Evde Bakım Maaşı: Kimlere Verilir ve Ne Kadar?

Evde bakım maaşı, Türkiye’de vatandaşlara sağlanan önemli bir sosyal yardımdır. Bu yardımlar, aile bütçelerini desteklerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından milyonlarca vatandaş yararlanmaktadır. En çok kullanılan sosyal yardım olan evde bakım maaşı ile ilgili ayrıntılı bilgiler merak edilmektedir.

Evde Bakım Maaşı Kimlere Verilir?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlı vatandaşların bakımlarını üstlenen yakınlarını teşvik etmek ve onların yakınlarına bakımını sağlayabilmek amacıyla Aile Bakanlığı tarafından her ay ödenmektedir. Bu uygulama sayesinde bakım gerektiren kişiler aile ortamından koparılmadan desteklenmektedir.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Aile Bakanlığı, evde bakım maaşı olarak bilinen sosyal yardımı alacak olan kişilere her ay 5.098 TL ödeme yapmaktadır. Bu tutar, 6 ayda bir zamlanarak vatandaşlara ödenmektedir. Son zam Temmuz ayında gerçekleşti ve bir sonraki zam ise Ocak ayında yapılacak. Ayrıca, memur maaşlarına uygulanan zam katsayısı evde bakım parası için de geçerlidir.

Evde Bakım Parası Hangi Gün Ödenir?

Evde bakım maaşı ödemeleri belirli bir tarihte yapılmamaktadır. Ödemeler, il bazlı olarak gerçekleştirilmektedir. Bir ilde evde bakım parası ödenirken diğer bir ilde henüz ödemeler yapılmış olmayabilir. Genel olarak, Aile Bakanlığı’nın uyguladığı sistem gereği evde bakım parası her ayın 15’inden itibaren ödenmeye başlanır. Kesin ödeme tarihleri, ödeme yapıldığında belli olur.

Kasım Ödemeleri Yapıldı mı?

İlgili bilgilere göre, Kasım ayı evde bakım maaşı ödemeleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Kesin ödeme tarihleriyle ilgili bilgi bulunmamaktadır. Aile Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamalar sonucunda ödeme tarihleri netleşecektir.

Kasım 2023'te Evde Bakım Parası Ödemeleri Başlıyor! İşte Maaş Yatan İller Listesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.