EkonomiGenelTürkiye

Kızların Okula Dönmesiyle 16 Çocuğun Yeni Başlangıcı

**Kaldırım Mahallesi’nde Okula Gelemeyen 26 Kız Çocuğu İçin “Haydi Kızlar Okula Projesi”**

Kaldırım Mahallesi’ndeki Kaldırım İlkokulu/Ortaokulu’nda görevli öğretmenler, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başında 26 kız çocuğunun okula gelmediğini tespit etti. Bu durumu öğrenen okul idarecileri ve öğretmenler, çocukları eğitime kazandırmak amacıyla “Haydi Kızlar Okula Projesi”ni hazırladı.

İkna Ekipleri ile Aile Ziyaretleri

Okulda taşımalı eğitimle gelerek derslerine devam eden öğrencilerin bulunduğu 5 mahallede öğretmenler, ikna ekipleri oluşturdu. Çocuklarını okula göndermeyen aileleri evlerinde ziyaret eden öğretmenler, aile fertleriyle birebir görüşerek eğitimin ve kız çocuklarının okumasının önemini anlattı.

Bu çaba sayesinde 16 kız çocuğu tekrar okula döndü. Diğer 10 kız çocuğunu da eğitime kazandırmak için öğretmenlerin aile ziyaretleri devam ediyor.

Müdür Mehmet Aydın’ın Açıklamaları

Okul müdürü Mehmet Aydın, 385 öğrenciden 150’sinin taşımalı eğitim aldığını belirtti. Okula devam etmeyen öğrencilerin durumunu tespit edip onları tekrar eğitime kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aydın, çocukların tarlada çalışmak, hayvanlara bakmak veya ailelerine işlerinde yardım etmek için okula gitmediklerini öğrendiklerini dile getirdi.

Aydın, kız çocuklarının okuyup meslek sahibi olmak istediklerini ve ailelerine de destek olmak istediklerini söyledi. Öğretmenlerin aileleri ziyaret ederek ikna sürecinde özellikle kadın öğretmenlerin yer almasının önemine değinen Aydın, okula kazandırdıkları öğrencilerin başarılı olduklarını da vurguladı.

Öğrencilerin Mutluluğu ve Hedefleri

Öğretmen Deniz Şimşek, ailelere yaptıkları ziyaretlerde okumanın ne kadar önemli olduğunu anlattıklarını ifade etti. Annelerin bu ziyaretlerden sonra sevinçli olduklarını belirten Şimşek, yaşadıkları zorluklardan sonra kızlarının da aynı hayatı yaşamamasını istediklerini dile getirdi. Ayrıca, öğretmenlerin çalışmalarıyla birçok öğrenciyi okula kazandırdıklarını ve köyde okumayan öğrenci kalmayana kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

11 yaşındaki Zeynep Demiray, öğretmenlerin evine gelip annesi ve babasıyla konuşmasının ardından okula gitmelerine izin verildiğini belirtti. Öğretmen olmayı hedeflediğini ifade eden Demiray, okulunu ve öğretmenlerini çok sevdiğini dile getirdi.

12 yaşındaki Meryem Balyüz ise öğretmenlerin desteği sayesinde okula başladığını ve okulu çok sevdiğini söyledi. Okuduğu okulda öğretmen olup annesine ve babasına destek olmak istediğini aktaran Balyüz, öğretmenlerin çabalarını takdir ettiğini belirtti.

Aile Ziyaretleri ile Çocukları Okula Kazandırma Çalışmaları

4 çocuk annesi Emine Demirel, önceleri kızlarının okumasına izin vermediğini çünkü kendisinin de okuyamadığını söyledi. Ancak öğretmenlerin görüşmeleri üzerine kızının okula gitmesine karar verdiklerini dile getiren Demirel, öğretmenlerin ev ev dolaşarak kız çocuklarının okumasını istediğini ifade etti ve teşekkür etti.

Sonuç olarak, Kaldırım Mahallesi’nde okula gelemeyen 26 kız çocuğu için “Haydi Kızlar Okula Projesi” hayata geçirildi. Öğretmenlerin ikna çalışmaları ve ailelere yapılan ziyaretler sayesinde birçok kız çocuğu tekrar okula döndü ve eğitime devam etmeye başladı. Öğretmenler, okumayan bütün kız çocuklarını okula kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kızların Okula Dönmesiyle 16 Çocuğun Yeni Başlangıcı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.