EkonomiGenelTürkiye

12. Kalkınma Planı Onaylandı: TBMM’de İlk Bölge Kalkınma Stratejileri Kabul Edildi!

12. KALKINMA PLANI YASALAŞTI: Türkiye Ekonomisinin Geleceği İçin Önemli 5 Yıl!

12. Kalkınma Planı Nedir?

Türkiye ekonomisi için 2024 – 2028 yılları arasının planlamasının yapıldığı 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. Bir süredir görüşmeleri yapılan 12. Kalkınma Planı çok geniş katılımla hazırlanan ekonomik program olarak dikkat çekti.

12. Kalkınma Planı’nın Onay Süreci

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerde 12. Kalkınma Planı’nın Cumhurbaşkanlığına iade edilmesine dair 29 önerge verildi. Bu verilen önergelerin 8’i daha sonradan geri çekildi. Görüşülen diğer önergeler ise Cumhur İttifakı milletvekilleri tarafından reddedildi. Görüşmeler tamamlanınca 12. Kalkınma Planı milletvekillerinin oylamasına sunuldu. TBMM’deki iktidar partisine ait milletvekillerinin oylarıyla 12. Kalkınma Planı kabul edildi.

12. Kalkınma Planı’nın Önemi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12. Kalkınma Planı’nın kabul edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Cevdet Yılmaz’ın konuşmasında 2053 vizyonuna dikkat çekildi. Uzun bir yol haritası olan 12 Kalkınma Planı, TBMM’nin kararıyla son şeklini almış oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı’na katkı sunan tüm milletvekillerine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Dünyanın yeni sınamalarla karşı karşıya olduğu şu dönemde Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda kızıl elmamız, milletimizin asırlık hayallerinin ifadesi olan Türkiye Yüzyılı’dır. 2053 vizyonu çerçevesinde tasarlanan 12. Kalkınma Planımız, Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılında ileriye dönük karar alma süreçlerimizde yol gösterici temel dokümanımız olacaktır.”

Yeni Kanun Tekliflerinin Görüşmeleri

TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı’nın kabul edilmesinin ardından farklı bir mesaiye geçiş yapıldı. Milletvekilleri Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başladı. Kısa bir süre içerisinde bu kanun tekliflerinin de yasalaşması bekleniyor.

12. Kalkınma Planı Onaylandı: TBMM'de İlk Bölge Kalkınma Stratejileri Kabul Edildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.