EkonomiGenelTürkiye

22.500 TL Nakit Avans İmkanıyla Emeklilere Faizsiz ve Taksitli Müjde

**SGK’dan Emeklilere 3 Maaş Nakit Avans Müjdesi!**

Emeklilik başvurusunda bulunan ancak emekli aylığı bağlanmayan kişilere SGK, 3 maaş nakit avans imkanı sunmaktadır. Bu hizmet, emekli aylığı bağlanmayan kişilerin mağdur olmasını önlemeyi amaçlamaktadır. Son haberlere göre, benzer bir hizmetin tüm emeklilere yönelik sunulması için çalışmalar yapılmaktadır.

**Emekli Aylığı Bekleyenlere SGK’dan 3 Maaş Nakit Avans**

Son dönemde emekli olmak için başvuruda bulunan kişilerin sayısı arttığından, emekli aylığı bağlanma süresi uzamıştır. Emekli maaşı bekleyen kişilerin mağdur olmaması için SGK, başvurusunun üzerinden 90 gün geçmesine rağmen emekli aylığı bağlanmayan kişilere 3 maaş nakit avans ödemelerini başlatmıştır.

**Emekliye 3 Maaş Nakit Avans ve Faizsiz Kredi Müjdesi Gelecek Mi?**

2024 yerel seçimlerinde, hükümetin özellikle İstanbul ve Ankara’yı yeniden kazanma hedefi bulunmaktadır. Bu süreçte, düşük zam alan emeklilerin kalbini kazanmak için yeni planlardan birinin emekliye 3 maaş nakit avans ve faizsiz kredi olduğu söylenmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından oluşturulan ortak çalışma grubunda bu konunun yeniden ele alındığı ve uygun kaynak bulunması durumunda kredi olmasa bile 3 maaş nakit avans uygulamasının hayata geçirilmesi istendiği belirtilmektedir. Konuyla ilgili çalışmaların başladığı ve son kararın bütçe durumuna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği ifade edilmektedir. Şu anda en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 TL üzerinden hesaplandığında, emeklilere 3 maaş avans olarak toplamda 22 bin 500 TL verilecektir.

Bu müjdeli gelişmelerle birlikte emekli vatandaşların beklentilerinin karşılanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi hedeflenmektedir.

22.500 TL Nakit Avans İmkanıyla Emeklilere Faizsiz ve Taksitli Müjde

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.