EkonomiGenelTürkiye

Uşak, Türkiye’nin En Borçlu 46. İli Olarak Öne Çıktı!

Türkiye’nin En Borçlu İlleri Açıklandı – Uşak 46. Sırada Yer Aldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin en borçlu illeri listesi ortaya çıktı. Bu listede 81 ilin borçluluk tutarları yer aldı. Uşak da orta sıralarda kendisine yer buldu.

Uşak 46. Sırada Yer Aldı

BDDK, 3 aylık periyotlarla illerin bankalara olan kredi borçlarını içeren bir rapor yayınlamaktadır. En son yayınlanan BDDK raporuna göre, illerin borçluluk seviyeleri rakamsal olarak bildirilmiş ve bir sıralama yapılmıştır. Uşak ise bu listede 46. sırada yer almıştır. Uşak’ta vatandaşların bankalara olan kredi borçlarının toplam tutarı 23 Milyar 949 Milyon TL olarak açıklanmıştır.

En Borçlu İller Belli Oldu!

Türkiye’nin en borçlu illeri listesinde zirvede büyükşehirler yer almaktadır. İstanbul, 3,7 trilyon TL’lik borçla ilk sıradadır. İstanbul’u 1,4 trilyon TL’lik borçla Ankara takip etmektedir. İzmir’in ise toplam borcu 521 milyar TL olarak belirtilmiştir.

Uşak’ın Komşuları Ne Durumda?

Uşak’ın komşu illerin borçluluk seviyeleri şu şekildedir: Aydın 83 Milyar TL, Denizli 163 Milyar TL, Kütahya 30 Milyar TL, Manisa 107 Milyar TL, Afyonkarahisar 40 Milyar TL.

En Az Borcu Olan İller!

BDDK tarafından yayınlanan listede en az borçlu iller, genellikle nüfusu az olan küçük illerdir. Listenin en az borçlu illeri Bayburt (2,8 Milyar TL) ve Tunceli (4 Milyar TL) olarak sıralanmıştır.

Bankalardan kredi kullanımıyla ilgili sonraki il bazlı verilerin BDDK tarafından Ocak ayında açıklanması bekleniyor.

Uşak, Türkiye'nin En Borçlu 46. İli Olarak Öne Çıktı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.