EkonomiGenelTürkiye

MEB’in Yeni Müfredatı: Kademeli Uygulama

**Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Müfredat Değişikliği İçin Çalışmalara Başladı**

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla başlatılan müfredat değişikliği için çalışmalara başladı. Bu çalışmalar, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilmektedir. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar olan tüm eğitim kademelerinde uygulanan yeni müfredat süreci kapsamında, bakanlık bünyesinde ilgili birimlerde komisyonlar oluşturuldu.

– Komisyonlar Geniş Katılımlı Çalıştaylar Düzenledi

Yeni müfredatla ilgili olarak, akademisyenler, eğitim paydaşları, eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin katılımıyla komisyonlar tarafından çeşitli çalıştaylar düzenlendi. Bu çalıştaylarda, müfredatın yol haritasının belirlenmesi amaçlandı.

– “Bütüncül Eğitim: Türkiye Yüzyılı Modeli Öğretim Programları Geliştirme Çalıştayı”

Müfredatla ilgili en geniş katılımlı çalıştay, Ankara Kızılcahamam’da geçtiğimiz hafta “Bütüncül Eğitim: Türkiye Yüzyılı Modeli Öğretim Programları Geliştirme Çalıştayı” adıyla düzenlendi. Bu çalıştayda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü müfredat değişikliğiyle öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan “bütüncül eğitim” yaklaşımı hedeflendi.

– Sadeleştirme Gerekliliği Öne Çıktı

Müfredat değişikliği çalışmalarını yürüten ilgili genel müdürlükler, Haziran ayından bu yana birçok çalıştay düzenledi. Bu çalıştaylarda, müfredatla ilgili geniş bir kesimden görüşler alındı ve raporlandı. Çalıştaylarda, müfredatın genel olarak hem çok ağır hem de çok fazla konuyu içermesi nedeniyle sadeleştirmeye gidilmesi gerekliliği öne çıktı.

– Değişiklikler Komisyonlar Tarafından Yapılacak

Çalışmalar tamamlandığında, her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanlarının değerlendirmeleri sonucunda gerekli değişiklikler yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat değişikliğini önümüzdeki ay kamuoyuna duyurması bekleniyor. Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflardan itibaren kademeli olarak uygulanacak.

– Müfredatta Sadeleştirme Vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğini tüm sınıfları kapsayacak şekilde yaptıklarını belirterek, “Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız, derslerin tamamında sadeleşme olacak” açıklamasında bulunmuştu. Tekin, ilkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konuların olduğunu ve bu konular üzerinde çalışmalar yürüttüklerini, bazı konuların da pedagojik usullerle anlatılmadığını ve lisede anlatılan konunun ilkokuldaki konu ile uyumlu olmadığını ifade etmişti.

MEB'in Yeni Müfredatı: Kademeli Uygulama

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.