EkonomiGenelTürkiye

Afyon’da mecburi zam: Su fiyatları arttı!

Afyonkarahisar’da Su Fiyatlarına Mecburen Zam Yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi, Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda su fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, maliyetlerin altında olmasına rağmen su fiyatlarına mecburen zam yapıldığını belirtti.

“MECBUREN BİR ZAM YAPIYORUZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, içme suyuna yapılan yüzde 15 oranındaki zam eleştirilerine yanıt vererek, “Maliyetimizin altında olmasına rağmen mecburen bir zam yapıyoruz. Maliyetimiz 4 lira 60 kuruş, 2 lira 50 kuruş yapıyoruz. Yüzde 50 maliyetin altında neredeyse. Kütahya’da 5.5 TL, Burdur’da 4.50 TL, Eskişehir’de 13.79 TL” dedi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Afyonkarahisar Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı Başkan Zeybek başkanlığında gerçekleştirildi. 37 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı öncesinde alınan kararların hayırlı olmasını temenni eden Başkan Zeybek, Meclisin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kavşak ve orta refüj çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Zeybek, su tasarrufu için çoğu yerde kuru peyzaj uygulandığını ifade etti. Başkan Zeybek, Jandarma Kavşağı’nda Selçuklu Yıldızı ve Ay Yıldız motiflerinin sergilendiğini, Diğer kavşaklar ile ilgli çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Şehitler caminin bulunduğu yerde Ayyıldız’dan oluşan bir kavşak çalışması yapılacağını ve Paşa Cami’nin bulunduğu yuvarlak kavşakta güzel bir çalışmanın hazırlığının yapıldığını söyledi.

YÜZDE 15 ZAM YAPILDI

Geçtiğimiz yıl 2,17 TL olan su ücretinin şu anda 2,50 TL olduğu ifade edildi. Yüzde 15’lik zam kararına ilişkin açıklama yapan Başkan Zeybek, maliyetin 4,60 TL olduğunu ve suyun 2,50 TL fiyatlandırıldığını belirtti. Afyonkarahisar Belediyesi, su fiyatlarına yapılan bu zammın mecburiyetten kaynaklandığını ve maliyetlerin altında olmasına rağmen gerçekleştirildiğini vurguladı.

Afyon'da mecburi zam: Su fiyatları arttı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.