EkonomiGenelTürkiye

Ev Sahiplerine 1 Milyon TL Cezai Yaptırım Uygulanacak

Yeni Kanunla Konut Kiralamak İçin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan İzin Almak Zorunlu Hale Geliyor

100 Günden Az Süre İçin Yeni Düzenlemeler

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, konutların turizm amaçlı kiralanması için kira sözleşmesi yapılmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınması zorunlu hale getirilecek. Ayrıca, bakanlığın belirlediği plaketler konutların girişine asılacak. Bu yeni düzenlemeye uymayan ev sahiplerine ise 1 milyon TL’ye kadar para cezası kesilecek.

Konut Kiralaması İçin İzin Almanın Yürürlük Tarihi

Artık konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için kiralama sözleşmesi öncesinde bakanlık izni gerekecek. Konuyla ilgili kanun teklifi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, izinleri valilikler aracılığıyla verecek. Bakanlığın izin verdiği konutlara, plaketler asılacak. Eğer bir konut, turizm amaçlı kiraya verilecekse, aynı binadaki diğer kat maliklerinin onayı da alınacak ve bakanlığa bildirilecek.

Para Cezası Uygulanacak Durumlar

Yayımlanan kararda, konutlarını turizm amaçlı olarak üçüncü şahıslara kiralayanlar, kendi adına mesken olarak kiraladıkları konutları turizm amaçlı kiraya verenler ve izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasını aracılık edenlere her bir sözleşme için 100 bin TL para cezası uygulanacağı belirtiliyor.

1 Milyon TL Para Cezası Uygulaması

Konutlarını izin belgesi almadan turizm amaçlı kiraya verenler, her bir konut için 100 bin TL para cezası ödeyecekler. Bakanlık, bu konutlarla ilgili faaliyet belgesi alınması için 15 gün süre verecek. Bu süre içinde belge almadan konut kiralamaya devam edenlere 500 bin TL para cezası uygulanacak. İkinci bir 15 gün süresi sonunda belge alınmaz ve kiralama faaliyeti devam ederse, 1 milyon TL para cezası kesilecektir.

Ev Sahiplerine 1 Milyon TL Cezai Yaptırım Uygulanacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.