EkonomiGenelTürkiye

Gram altın fiyatlarını merak ediyorsanız, kuyumcuların açıkladığı tahminlere göz atın!

Altın Fiyatları ve Tahminleri

Altın Fiyatları ve Tahminleri: Ons Altın Durumu

Savaş piyasası altın için karışık bir görüntü ortaya koymaya devam ediyor. Ons altın zirve arayışını sürdürse de yükseldi yerde tutunmayı başaramıyor.

Ons Altın Durumu: Gerileme ve Güçsüzlük

2.000 dolar üzerine ataklar yapan ons altın buralarda kalıcı olamadı ve geri geldi. Ons altın şu anda 1.985 dolar seviyesine kadar geriledi. Ons altındaki bu görüntü güçlü bir duruş ortaya konulamadığını gösteriyor.

Gram Altın Durumu ve Fiyat Tahminleri

Buna bağlı olarak gram altın fiyatı da 1.840 TL seviyesinde takıldı. Kuyumcular ise altın fiyatlarında bekledikleri gelişmeleri açıkladılar.

Kuyumcu Tahminleri: Ons Altın ve Gram Altın

Kapalıçarşı altın piyasasında uzun yıllardır kuyumcu esnafı olarak yer alan Bahtiyar Tayfur, “Altın fiyatlarında pozitif görüntü devam ediyor. Zaman zaman ons tarafından geri çekilmeler oluyor ama buna hak vermek gerekiyor. Uzunca bir süre altın yatırımcısı beklenen kazançları sağlayamadılar. Bunun için de kar satışları fiyatlar yükseldikçe sıklaşıyor. Bu da ons tarafında inişli çıkışlı bir fiyatlama ile karşılaşmamıza neden oluyor.

Gram altın tarafında gelecek olursak orada farklı bir görüntü var. Dolar kurunun güçlü pozisyonundan dolayı gram altında ons tarafındaki gibi fiyat gerilemeleri olmuyor. Dolar kuru yükselmeye devam edeceği için ons tarafında ne olursa olsun gram altın yükselir. Yıl sonuna kadar bu yükseliş ivmesi devam edecektir. Bugün 1.840 TL seviyesinde olan gram altın normal piyasa koşullarında yıl sonuna kadar 1.950 TL’yi test etmiş olur.” dedi.

Bir başka kuyumcu esnafı Müjdat Erentürk ise, “Gram altında fiyat yükselişleri olduğunu takip ediyoruz. Müşterilerimizin hemen hemen hepsi yatırımlık altın alımı yapmak istiyorlar. 50 gram ve 100 gram şeklindeki 24 ayar altınlara yoğun bir talep gösteriliyor. Talep olan yerde altın fiyatları pek düşmez. Bu ons altında fiyat yükselişi ile desteklenirse gram altın çok daha yüksek seviyelere ulaşır. Yıl sonuna kadar gram altında 100 TL ile 150 TL arasında bir yükseliş görebileceğimizi düşünüyorum. Altın piyasası pandemi sonrası beklediği koşulları sonunda bulmuştur. 2024 yılı ise altın için yükseliş yılı olacak. Gelecek yıl bu tarihlerde 3.000 TL ile 3.500 TL arasında bir gram altın fiyatı konuşuyor oluruz.” ifadelerini kullandı.

Not: Haberimizde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Burada kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Gram altın fiyatlarını merak ediyorsanız, kuyumcuların açıkladığı tahminlere göz atın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.