EkonomiGenelTürkiye

Kritik Uyarı: 09:00’da Verilen Saatle Güçlü Bir Tehdit Ortaya Çıkıyor!

Hava Durumu Tahmini: Parçalı ve Yer Yer Çok Bulutlu, Sağanak Yağışlı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava durumu tahmin raporuna göre, yurdumuz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Özellikle bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Artvin ve Hakkâri çevreleri ile Hatay kıyılarında sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis beklenmektedir.

Hava Sıcaklığı

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 5 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genel olarak rüzgarın güney yönlerden hafif esmesi beklenirken, ara sıra orta kuvvette olabileceği belirtiliyor. Ancak Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (50-70 km/saat) ve hatta fırtına şeklinde (80-100 km/saat) esmesi beklenmektedir. Ayrıca Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde de yer yer kısa süreli kuvvetli rüzgarlar ve tam fırtına yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Özellikle Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarların etkili olacağı ve hatta fırtına yaşanabileceği belirtiliyor. Bu durumda ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi’nde parçalı bulutlu bir hava beklendiği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kuzey ve batısında güneyden kuvvetli şekilde esseceği ve hatta fırtına şeklinde yaşanabileceği belirtiliyor.

– Bursa: 16°C, 30°C, Parçalı bulutlu
– Edirne: 17°C, 28°C, Parçalı bulutlu
– İstanbul: 19°C, 28°C, Parçalı bulutlu
– Kocaeli: 16°C, 28°C, Parçalı bulutlu

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi’nde parçalı bulutlu bir hava beklendiği tahmin ediliyor. Özellikle Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli rüzgarlar ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis beklenmektedir.

– Afyonkarahisar: 9°C, 25°C, Parçalı bulutlu
– Denizli: 14°C, 30°C, Parçalı bulutlu
– İzmir: 18°C, 29°C, Parçalı bulutlu
– Muğla: 13°C, 24°C, Parçalı bulutlu

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklendiği tahmin ediliyor. Özellikle bu akşam saatlerinde Hatay kıyılarında sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir.

– Adana: 17°C, 28°C, Parçalı ve çok bulutlu
– Antalya: 20°C, 25°C, Parçalı bulutlu
– Hatay: 15°C, 27°C, Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor
– Isparta: 10°C, 22°C, Parçalı bulutlu

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi’nde parçalı bulutlu bir hava beklendiği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis görülebilir.

– Ankara: 10°C, 24°C, Parçalı bulutlu
– Eskişehir: 10°C, 26°C, Parçalı bulutlu
– Kayseri: 6°C, 24°C, Parçalı bulutlu
– Konya: 8°C, 25°C, Parçalı bulutlu

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz Bölgesi’nde parçalı bulutlu bir hava beklendiği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görülebilir.

– Bolu: 10°C, 24°C, Parçalı bulutlu
– Düzce: 13°C, 28°C, Parçalı bulutlu
– Kastamonu: 8°C, 24°C, Parçalı bulutlu
– Zonguldak: 16°C, 28°C, Parçalı bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklendiği tahmin ediliyor. Özellikle bu akşam saatlerinde Artvin çevresinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

– Rize: 14°C, 25°C, Parçalı ve çok bulutlu
– Samsun: 15°C, 27°C, Parçalı bulutlu
– Tokat: 11°C, 26°C, Parçalı bulutlu
– Trabzon: 16°C, 24°C, Parçalı ve çok bulutlu

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklendiği tahmin ediliyor. Özellikle bu akşam saatlerinde bölgenin kuzeydoğusu ile Hakkâri çevresinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis beklenmektedir.

– Erzurum: 4°C, 13°C, Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gür

Kritik Uyarı: 09:00'da Verilen Saatle Güçlü Bir Tehdit Ortaya Çıkıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.