EkonomiGenelTürkiye

Bedava prefabrik evler için devlet desteğiyle, hiçbir masraf yapmadan sahip olun!

Türkiye’de Ev Sahibi Olmanın Önemi

Ev sahibi olmak Türkiye’de büyük bir önem taşımaktadır. Kiracılık sorunu yaşayanlar, ya ev sahipleriyle anlaşmazlığa düşmekte ya da aile gelirlerinin büyük bir kısmını kira masraflarına harcamak zorunda kalmaktadır. Bu durum aile birliğini tehdit etmektedir. Ev satın alma veya ev yaptırma dışında başka bir çözüm seçeneği bulunmamaktadır.

Ev Satın Almak Zorlaşmış Durumda

Türkiye’de ev satın almak oldukça zorlaşmış durumdadır. Yüksek fiyatlar biraz dizginlenmiş olsa da hala ulaşılamazdır. Ayrıca konut kredisi seçeneği de ortadan kalkmıştır. Konut kredisi çekilse bile bu kredinin taksitlerini ödemek, ortalama bir vatandaşın tüm gelirini ortaya koyacak olsa bile imkansız hale gelmiştir.

Ev Yaptırmak Mümkün

Ev edinmenin bir diğer yolu ise ev yaptırmaktır. Burada iki farklı seçenek bulunmaktadır: betonarme ev yaptırma veya prefabrik ev yaptırma. Kendisine ait bir araziye sahip olanlar, arsa maliyetini devre dışı bırakarak maliyeti düşürebilmektedirler. Örneğin, arsa maliyeti olmadan 100 metrekarelik bir betonarme ev yaptırmak için en az 1.2 Milyon TL harcamak gerekmektedir. Bu bütçeyi karşılayamayanlar için tek alternatif prefabrik evlerdir.

Prefabrik Ev Yaptıranlara Devlet Desteği

Bazı kişiler prefabrik ev yaptırmak istediklerinde devlet desteği alabilmektedirler. Ancak bu destek herkesin yararlanabileceği bir sosyal yardım değildir. Belirli kriterler bulunmakta ve bu kriterleri karşılayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından 300 Bin TL’ye kadar nakit destek sağlanmaktadır. Bu şekilde destek alma hakkı olanlar başvuru yaparak prefabrik ev yapımında 300.000 TL’ye kadar yardım almaktadır. Bu sayede bazı prefabrik evler devlet desteği ile hiçbir ödeme yapmadan yapılabilmektedir.

Prefabrik Ev Fiyatları Kasım 2023

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için Kasım kampanyaları başlamış durumdadır. Prefabrik ev satış ilanlarına göre; 50 metrekarelik prefabrik ev 259.900 TL, 55 metrekarelik prefabrik ev 284.900 TL ve 59 metrekarelik prefabrik ev 296.900 TL’ye yapılabilir. 300.000 TL devlet desteği alabilenler, bu evleri yaparken hiçbir ödeme yapmamaktadır. Devlet desteği alamayanlar ise açıklanan indirimli fiyatlar üzerinden prefabrik evlerini yaptırabilmektedir.

Not: Sitemizde prefabrik ev satışı yapılmamaktadır. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler ilgili firmalar ile iletişime geçmelidirler.

Bedava prefabrik evler için devlet desteğiyle, hiçbir masraf yapmadan sahip olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.