EkonomiGenelTürkiye

Araç Sahipleri İçin Kötü Haber: 60 Gün İçinde 672 TL ZAM Geliyor!

Araç Muayene Ücreti 2024 Yeniden Değerleme Oranı ile Rekor Artış Yaşıyor!

Araç sahipleri karalar bağlayacak! 60 gün sonra 672 TL birden ZAM geliyor – Yükselen enflasyon ve döviz kuru araç fiyatlarında rekor yükselişler yaşanmasına neden olurken yükselen fiyatlar araba almak isteyen kişiler kadar araç sahiplerini de zora sokmuştu.

Yeniden Değerleme Oranı Nedir?

Yeniden değerleme oranı, TÜİK tarafından düzenli olarak açıklanan ve ekonomideki enflasyonun etkisini gösteren bir orandır. Bu oran, çeşitli vergilendirme ve ücretlendirme alanlarında uygulanarak, bu ücretlerin ve vergilerin enflasyona uyumlu bir şekilde artırılmasını sağlar.

2024 Yılı Yeniden Değerleme Oranı Ne Kadar?

TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasıyla 2024 yılı yeniden değerleme oranı da belli oldu. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar için 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak gerçekleşti. Yeniden değerleme, ÜFE’de 12 aylık ortalamalara göre hesaplanıyor.

Araç Muayene Ücreti Ne Kadar Zamlandı?

Yeniden Değerleme Oranı üzerinden zam görecek ücretler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, MTV, damga vergisi, ÖTV, ehliyet ve pasaport harçları yanı sıra araç muayene ücreti de yer aldı. Söz konusu oranın kesinleşmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkisini kullanmaması durumunda araç muayene ücretine yüzde 60 oranında zam gelecek. Bu durum araç sahiplerini maddi olarak zor durumda bırakacak ve araç muayene ücretlerinde rekor artışa sebep olacak.

Kasko fiyatı, araba muayene ücretleri, araç yedek parça fiyatları ve servis masrafları rekor seviyelere yükselirken bir kötü haber daha son dakika duyuruldu. TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyonu ile beraber yeniden değerleme oranı da kesinleşti. Açıklanan son rakamla beraber ne yazık ki araç muayene ücreti için de rekor artış yaşanacağı hesaplandı.

Araç Sahipleri İçin Kötü Haber: 60 Gün İçinde 672 TL ZAM Geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.