EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücret 17.000 TL’ye yükseliyor! Ziraat Bankası’nın eski müdüründen flaş açıklama!

Türkiye’de Asgari Ücret Zammı: Merak Edilenler ve Hesaplamalar

Asgari Ücret Zammı Hesaplaması

Asgari ücret zammı, Türkiye’deki milyonlarca asgari ücretli çalışan ve aileleri tarafından büyük bir heyecanla beklenmektedir. Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilmektedir. Kamuoyuna yansıyan hesaplamalar tahminler olmakla birlikte, asgari ücret zammı oldukça kapsamlı bir değerlendirme ile belirlenmektedir.

Bu konuda hesaplamalarda bulunan isimlerden biri de eski Ziraat Bankası Müdürü Şenol Babuşcu olmuştur. Babuşcu, “Asgari ücretin kaç TL olması bekleniyor? 4 aylık (Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim) enflasyon rakamı %29.40. Kasım ve Aralık ayları enflasyonu ile 6 aylık enflasyonun %37-38’e ulaşması bekleniyor. Asgari ücretin yerel seçimler nedeniyle bu orandan daha yüksek artması bekleniyor. Asgari ücrette yüzde 40 artış olursa yaklaşık net 16.000 TL, yüzde 50 artış olursa 17.000 civarında olması bekleniyor.” şeklinde hesaplamalar yapmıştır.

Asgari Ücret Zamında Son Durum

Asgari ücret zammıyla ilgili son durum da merak edilmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan öncülüğünde bu zam tutarı belirlenecektir. Bunun için Çalışma Bakanlığı çeşitli anket çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca işveren sendikası TİSK ve işçi sendikası TÜRK-İŞ de asgari ücret zammı için hazırlıklarını sürdürmektedir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında çalışmalarına başlayacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, 3 toplantı ile bir anlaşma sağlanması hedeflenmektedir. Ancak geçtiğimiz yıl TÜRK-İŞ, teklifi yetersiz bulduğu için masadan kalkmış ve zam kararını Çalışma Bakanlığı işverenlerle beraber almıştı. Yetersiz bulunan asgari ücrete, Temmuz ayında ek bir zam yapılması zorunlu hale gelmişti.

Asgari ücret 17.000 TL'ye yükseliyor! Ziraat Bankası'nın eski müdüründen flaş açıklama!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.