EkonomiGenelTürkiye

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına güzel haber!

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Güzel Haber! Cumhur İttifakı Kanun Teklifi Sundu**

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için sevindirici bir haber geldi! AK Parti tarafından meclise sunulan kanun teklifi ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan milyonlarca kişi EYT kapsamına girmiş ve emeklilik şartları bir kez daha değişmişti.

**İlk İşe Giriş Tarihi 8 Eylül 1999 ve Öncesi Olan Kişilere Emeklilik Hakkı**

İşe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için emeklilikte aranılan yaş şartı kaldırılmış, bu kişilere prim gün ve yıl şartını taşıması durumunda emekli olma hakkı verilmişti. Ancak işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesine rağmen staj ve çıraklık sigortası mağdurları bu düzenlemenin dışında kalmıştı.

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Müjde!**

Bu konu, Mayıs ayında yapılan genel seçimler öncesinde sık sık gündeme gelmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaadi olarak staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına EYT sözü vermişti.

AK Parti de bu vaadin ardından benzer açıklamalar yapmış ve seçimler sonrasında konunun ele alınabileceğine yönelik yorumlar yapılmıştı. Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan da seçimlere Cumhur İttifakı ile birlikte girdi ve bu mağdurlara EYT sözü verdi.

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Son Dakika EYT Kapsamına Girecek Mi?**

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Söz Verdiğimiz Gibi! Kademeli Emeklilik ve Staj/Çıraklık süresinin SGK Başlangıcı sayılması için Kanun Teklifimizi Meclise Sunuyoruz” diyerek kanun teklifini meclise sunacaklarını belirtti.

Yeniden Refah Partisi’nin bir iktidar ortağı olmasından dolayı verilen kanun teklifi heyecan yaratırken, kanun teklifinin meclise gelmesi ve sonrasında yapılacak olan oylama takip edilecek.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına güzel haber!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.