EkonomiGenelTürkiye

“Son Dakika! 2. Torba Yasayla Taşerona Kadro Onaylandı: TYP, 100 Bin İşçiye Kadro, Ücretli Öğretmen ve Kıdem Tüm Detaylar”

**TAŞERONA KADRO: YENİ TORBA YASA İLE GELECEK**

Torba Yasa adı verilen düzenlemelerin ardından Emekli memuru asgari ücret zammı Temmuz ayında tamamlandı. Şimdi gözler torba yasaya çevrildi. 2 torba yasa için vatandaşlar son derece heyecanlı. Çünkü bu torba yasa ile hem erken emeklilik düzenlemelerinin hem de Kadro düzenlemelerinin TBMM’ye Geleceği tahmin ediliyor. Bu yeni torba yasa ile birlikte ücretli öğretmenlerin kadroya geçişi, taşeron işçilerin kadrosu, Belediye şirketlerinde çalışanların ve geçici işçilerin yani TYP’LİLERİN kadroya geçişi yeniden düzenlenecek. Şu an için taşeron işçilere kadro konusunda son dakika gelişmeleri duyuruldu. Peki taşerona kadro ne zaman gelecek? Taşeron işçiler kadroya geçecek mi? Torba yasa son dakika gelişmeleri ve yeni açıklamalar haberimizde…

**TAŞERONA KADRO TORBA YASA İLE GELİYOR MU?**

Uzun süreden beri beklenen 100.000 işçiye kadro verilmesi düzenlemesinin detayları Milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yeni torba yasanın meclisten geçmesi ile birlikte taşerona kadro çıkması da bekleniyor. 100.000 taşeron işçiye kadro verilmesine öngören düzenleme Eylül ayında TBMM’ye gelecek olan ikinci torba yasada yer alacak. Bu düzenleme ile birlikte başta 100.000 taşeron işçi, belediye şirket çalışanları, TYP’LİLER, ücretli öğretmenleri olmak üzere binlerce kişiye müjde gelmesi bekleniyor.

**TANSİYON İŞÇİYE KADRO İÇEREN TORBA YASA NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?**

Peki taşerona kadronun da yer aldığı Torba yasa ne zaman TBMM’ye gelecek? Şu anda meclisin tatil olması nedeniyle herhangi bir yasa teklifi görüşmesi yapılmıyor. Bu sebeple önümüzdeki günlerde yani TBMM’nin yeniden açılarak göreve başlaması halinde taşeron işçiye kadro içeren ek kanun teklifinin TBMM’ye sunulması bekleniyor. Yani en geç Ekim tarihinden itibaren 2 torba yasa TBMM’de görüşülmeye başlanacak. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan TBMM’nin ilk gündeminin torba yasa olacağını duyurmuştu.

**2. TORBA YASA MADDELERİ NELER?**

Peki 2. torba yasada neler var? 2. torba yasa maddeleri neler? Alınan bilgilere göre ikinci torba yasa başta erken emeklilik olmak üzere birçok düzenlemeyi içeriyor. Ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkı verilmesi, 1999 sonrası sigortalılara erken emeklilik, taşerona kadro gibi birçok madde yeni torba yasa ile TBMM’ye sunulacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.