EkonomiGenelTürkiye

Ocak Zamı Öncesi Memur ve Emekliye Şok Kesinti: 2 Bin TL Eksik Maaş Mı Alınacak?

**Memur ve Emekli Maaşlarına Yeni Dönem Başlıyor: Refah Payı Kalkabilir**

**Yeni Bir Uygulama Bekleniyor: Ocak Ayında Maaş Zammı Açıklanacak**

Ülkemizde memur ve emekli maaşlarının hesaplanmasında yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Bakan Şimşek’in refah payı uygulamasını kaldırılacağı iddia ediliyor. Böyle bir durumda maaş zamlarının belirlenmesinde sadece enflasyon oranları dikkate alınacak.

Merakla beklenen Merkez Bankası tahminleri açıklandı. Yapılan son açıklamaya göre 2023 yılında memur ve emeklileri yeni bir uygulamanın bekleyeceği iddia edildi. Yıl sonu enflasyon tahminlerine göre ocak ayı maaş zammı belli oluyor. Milyonlarca memur ve emekli de maaşlarını şubat ayında zamlı olarak alabilecek.

**Yüzde 40,28’lik Oran Dikkat Çekti**

Yapılan enflasyon tahmin açıklamasına göre ocak ve temmuz ayı için son rapor yüzde 68,01 olarak açıklandı. Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranı yüzde 40,28 olarak yansıtılacak. Peki, refah payı kalkarsa ne olacak?

**“En İyisini Yapmaya Çalışıyoruz”**

Konu ile ilgili Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile görüştükten sonra “Hala emekli ve memur maaşlarıyla ilgili ismim üzerinden denilmeyen şeyler haber yapılıyor. Lütfen tık alacağız, like alacağız diye haber yapmayın” diyerek, son olarak Bakan Şimşek’in son olarak yaptığı o açıklamayı paylaştı:

“Bütçeyi ve enflasyonu bozmadan en iyisini yapmaya çalışıyoruz”

**Refa Payı Kalkıyor Mu?**

Kulislerde konuşulan iddiaya göre refah payı uygulamasının kalkabileceği ifade ediliyor. Refah payı, maaşlardaki artışın yüzde 50’ye ulaşmasını sağlayan ek bir destekti. Ancak bu uygulamanın 2023’ün sonunda kaldırılmasının beklendiği konuşuluyor.

Ocak Zamı Öncesi Memur ve Emekliye Şok Kesinti: 2 Bin TL Eksik Maaş Mı Alınacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.