EkonomiGenelTürkiye

MEB Atama Sayısı Ne Kadar Olacak?

2024 Öğretmen Atama Takvimi

Hem öğretmen adayları hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nın takip ettiği bir konu olan öğretmen atama takvimi, önemli detaylar içeriyor. Geçtiğimiz yıl, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Peki, 2024 yılında ne kadar atama yapılacak? İşte bakanın açıklamaları…

Bakan Yusuf Tekin’in Açıklamaları

Öğretmen atama takvimi, öğretmen adayları tarafından büyük bir merakla bekleniyor. 2023 yılında 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Şimdi gözler, 2024 öğretmen atama sürecine çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Meclis’te konu şu anda görüşülüyor. Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak, öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Ancak atamalarımızı tek başımıza kararlaştıramıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği yaparak, bütçe olanakları doğrultusunda ihtiyaç duyulan alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz.”

Mülakat Sistemi Hakkında Bilgi

Binlerce öğretmen adayının merak ettiği konulardan biri de mülakat sürecidir. Bakan Yusuf Tekin, mülakatlarla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Milli Eğitim Teşkilat Kanunu’nun düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre, öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. Sistem gereği, KPSS’de belirli bir puan barajını geçen adaylar, 3 katı aday arasından seçilerek sözlü sınava çağrılıyor. Bu nedenle, mevcut yasal düzenlemelere göre öğretmen alımlarında sözlü sınav zorunlu bir adım olarak devam etmektedir.”

Bakanın açıklamalarından anlaşıldığı üzere, mülakat sistemi mevcut yasal düzenlemelerle devam etmektedir. Bilinen bir değişiklik ya da yeni bir çalışma bulunmamaktadır.

MEB Atama Sayısı Ne Kadar Olacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.