EkonomiGenelTürkiye

“Uşak’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ağız Sütü Üretimine Başladı!”

**Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ağız Sütü Üretimine Başladı**

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler” adlı SOGEP projesi kapsamında seri ağız sütü üretimine başladığını duyurdu.

**SOGEP Projesi Ölümlerin Azaltılmasını Hedefliyor**

SOGEP projesi, buzağı ölümlerinin azaltılmasını amaçlarken proje kapsamındaki toplam maliyet 1 milyon 393 bin TL olarak açıklandı. Projenin finansmanı ise Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) tarafından sağlanan hibe ile Zafer Kalkınma Ajansı’nın %80’i ve Uşak Valiliği İl Özel İdaresi’nin %20’si tarafından karşılanacak.

**YAŞASIN BUZAĞILAR, GÜLSÜN YÜZLER PROJESİ BAŞLADI!**

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler” adıyla başlatılan SOGEP projesi kapsamında ağız sütü olan kolostrumun seri üretimine geçildiğini duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler” adlı SOGEP projesi faaliyete geçirildi.

Proje kapsamında hastalıktan arındırılmış işletmelerden toplanan kolostrumlar 60 derecede 1 saat pastörize edildikten sonra -40 dereceye düşürülerek vakumlanmakta ve ardından Freeze Dry teknolojisinden yararlanılarak yaklaşık 36 saat içerisinde toz haline getirilmektedir. Daha sonra paketlenerek ülke genelinde ağız sütü eksikliği yaşanan tüm işletmelere kargo ile gönderilmektedir.

Paketler vakumlu şekilde üretilmektedir ve raf ömrü 2 yıldır. Bu projemiz sayesinde maternal antikor transferindeki yetersizlik nedeniyle buzağı ölümleri azaltılarak ülke ekonomisine milyarlarca lira katkı sağlanacaktır” bilgisi verildi. “Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler” projesi ile buzağı ölümlerinin azalması hedeflenmektedir. Proje kapsamında, yeni doğum yapmış ineklerden (ağız olarak da bilinen) sağılan ilk süt olan kolostrum toz haline getirilip paketlenmekte ve üreticilere buzağıları için sunulmaktadır.

Buzağı ölümlerini azaltmayı hedefleyen projenin toplam maliyeti 1 milyon 393 bin lira olarak daha önce açıklanmıştır. Proje, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’nın %80’i ve Uşak Valiliği İl Özel İdaresi’nin %20’si tarafından sağlanan hibe ile hayata geçirilmiştir. Proje, buzağı ölümlerinin azaltılması amacıyla gerçekleştirilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.