EkonomiGenelTürkiye

“Heyecan Verici Haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uzun Süredir Beklenen Müjdeyi Açıkladı!”

**Sermaye Piyasalarının Derinleştirilmesi ve Tabana Yayılması İçin Öncelikli Çalışma**

7. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi Düzenlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamasına göre, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi ve tabana yayılması, bundan sonra daha öncelikli bir şekilde çalışılacak konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Son 21 yılda toplam 255 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarımızın daha da derinleştirilmesine ve tabana yayılmasına özel önem ve öncelik vereceğiz” diyerek, TL varlıklar üzerinde yapılan çalışmaları duyurdu.

Güçlü Türkiye Temasıyla Düzenlenen Kongre

Cumhurbaşkanı, bugün düzenlenen 7. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde önemli bir mesaj verdi. “Güçlü Türkiye” temasıyla düzenlenen kongrenin, bütün yatırımcılar için hayırlı olmasını dilediğinin altını çizdi.

Öncelikli ve Önemli Adımlar Atılacak

Türk milletinin desteğiyle birlikte bu hedeflerin başarılı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Erdoğan, 6 Şubat deprem felaketi sonrasında ortaya çıkan tahribatı ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirtti. Bölgenin sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yeniden ayağa kalkmasını hedeflediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Bu dönemde uzun süredir üzerinde çalıştığımız İstanbul Finans Merkezi projemizin de meyvelerini toplamaya başlayacağız. İstanbul Finans Merkezi ile ülkemizi finans alanında da bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Son 21 yılda toplam 255 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarımızın daha da derinleştirilmesine ve tabana yayılmasına özel önem ve öncelik vereceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, ikinci emeklilik sistemi hakkında merak edilen bütün detayları da paylaşarak, “Otomatik Katılım Sistemi’ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzların artırılmasına, Türk lirası cinsi ürünlerin cazibesinin ve çeşitliliğinin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede adımlar planladık” şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye’ye Yatırım Yapacak Herkese Kapı Açık

Erdoğan, açıklamasının sonunda ise Türkiye’ye güvenen ve yatırım yapan herkese kapı ve gönüllerin açık olduğunu belirterek, kongrenin başarılı geçmesini diledi ve görev alan herkese teşekkürlerini sundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.