EkonomiGenelTürkiye

5 milyon kişiye duyuruldu: Tek biniş ücreti sadece 40 TL!

**5 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEYECEK ÜCRET AÇIKLANDI! TEK BİNİŞ ÜCRETİ 40 TL OLDU**

**İZMİR’DE TELEFERİK FİYATI NE KADAR? BİLET ÜCRETİ KAÇ TL, KAÇ YAŞA KADAR ÜCRETSİZ?**

Türkiye’nin en büyük 3 şehrinden biri olan İzmir’de beklenen teleferik ücretleri nihayet açıklandı. İlk olarak 1974 senesinde hizmet vermeye başlayan, ulaşımdan ziyade gezi amaçlı kullanılan teleferik Balçova ilçesinde yer almakta olup seyir terasları, eşsiz gün batımı manzarası ve doğa manzaraları ile görenleri büyülemeye devam ederken biniş ücreti için yeni fiyat tarifesi belli oldu.

İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan ve her sene milyonlarca yerli yabancı turist ile İzmirliyi ağırlayan Balçova teleferik fiyatı açıklandı. 480- İNCİRALTI – ÜÇKUYULAR İSKELE ve 969- BALÇOVA – F.ALTAY AKTARMA MERKEZİ otobüs hattı ile teleferik hattına ulaşım sağlanırken bilet ücreti ise 40 TL olarak ilan edildi.

Yapılan açıklamada “Ücretler yolculuk başına ve tek kişiliktir. 5 yaş ve altı ücretsizdir. İzmir Teleferik biniş ücreti → 40,00 TL’dir.” ifadelerine yer verildi. 5 yaş ve altına teleferik ücretsiz olarak hizmet verirken diğer kişiler için ise biniş ücreti 40 TL olarak uygulanacak. 8 kişilik kabinlerde sağlanan ulaşım hizmetinde söz konusu bilet ücreti gidiş dönüş uygulanacak.

Pek çok kişi teleferik ücretleri hakkında merak ediyor. İşte cevaplar:

**İzmir Teleferik fiyatı ne kadar?**
İzmir Teleferik’in biniş ücreti 40 TL olarak belirlendi.

**Bilet ücreti kaç TL?**
Bir kişi için teleferik bilet ücreti 40 TL olarak açıklandı.

**Kaç yaşa kadar ücretsiz?**
Teleferik hizmetinden 5 yaş ve altı çocuklar ücretsiz faydalanabilecek.

İzmirim Kart kullanıcıları da teleferik ücretini kartlarında yeterli bakiyeleri olduğu takdirde ödeyebilecekler. Ancak öğrenciler, öğretmenler, engelliler, şehit yakınları, gaziler veya 65 yaş üzeri bireyler için ücretsiz veya indirimli bilet uygulaması bulunmamaktadır.

5 milyon kişiye duyuruldu: Tek biniş ücreti sadece 40 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.