EkonomiGenelTürkiye

7 Yıl Önce Sigorta Başlangıcı Yapılanlara Erken Emeklilik Müjdesi

ERKEN EMEKLİLİK YASASIYLA İLGİLİ SON GELİŞMELER

Milyonlarca vatandaşın erken emeklilik hayalleri hız kesmeden devam ediyor. EYT sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilik sisteminde reform niteliğinde bir düzenleme olacağının müjdesini vermişti. Bu yeni düzenleme ile EYT’yi kaçıran milyonlarca vatandaş için de erken emeklilik hakkı çıkacak. Özellikle sigorta başlangıç tarihi 1999 sonrası olanlar EYT kapsamına alınacak. Prim eksiği olanlar, staj ve çıraklık mağdurları, işe giriş tarihi 1999 sonrası olanlar yaşadı. İşte yeni erken emeklilik yasası hakkında detaylar…

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN YENİ DÜZENLEME YOLDA

Erken emeklilik için yeni düzenleme geliyor. Yeni yasa ile milyonlarca kişi için EYT treni yeniden geliyor. Sadece 10 yıl prim ödeyerek emekli olma hakkı verilecek. Hükümet, emeklilik sistemini sil baştan değiştirmek için harekete geçti. Yeni emeklilik sisteminden ilk etapta tam 1 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Yeni emeklilik sistemine dair tüm detaylar da belli oldu. Az önce SGK’dan önemli kısmi emeklilik açıklaması yapıldı. İşte milyonarı sevince boğacak erken emeklilik düzenlemesine dair son gelişmeler…

EN AZ 10 YIL PRİM ÖDEMEK ŞART

AK Parti hükümeti, milyonlarca kişiyi kapsayacak yeni bir erken emeklilik düzenlemesi için düğmeye bastı. Erken emeklilik hakkı kazanmak isteyenlerin en az 10 yıl prim ödemiş olması şartı var. Bu şarta uygun olanlara hükümet tarafından kısmi emeklilik hakkı verilecek. Buna ek olarak aranan bazı şartlar da bulunuyor.

1999 ÖNCESİ SİGORTA GİRİŞİ VE SSK BAĞLILIĞI ŞARTI

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olması, SSK’ya bağlı olarak çalışıyor olmak da erken emeklilik için istenen şartlar arasında yer alıyor. Kısmi emeklilik sisteminde erken emeklilik için birden fazla formül geliştirildi. O sebeple de emeklilik hakkı 1999 öncesi ve 1999 sonrası olmak üzere ikiye ayrılıyor.

50 YAŞ ALTI EMEKLİLİK HAKKI GELİYOR

Özellikle EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıranların bu yeni düzenleme ile yüzü gülecek. Çünkü emeklilik sisteminin değişmesiyle prim indirimi gelecek. Yani SSK ve Bağ-Kur arasında prim eşitlemesi imkanı sağlanacak. Bağ-Kurlular da artık 7200 günle emekli olma hakkını yakalayacak. Böylece prim eksiği olan Bağ-Kurlular yeniden EYT kapsamına alınmış olacak. 1999 sonrası işe girişi olanlar, staj ve çıraklık sigortası mağdurları ve aynı zamanda da ev hanımları yeni emeklilik sistemi ile emeklilik hayallerine kavuşma şansını elde edecek.

TBMM’YE GELMESİ BEKLENİYOR

Yeni emeklilik düzenlemesi için artık geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni emeklilik sisteminin 2. Torba yasa maddeleri arasında yer alması ve TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Düzenleme en geç Ekim ayında hayata geçecek ve böylece milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı ardına kadar açılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.