EkonomiGenelTürkiye

“Ekonomik Sürpriz! Artık 5 TL’den Satılıyor”

5 TL’ den satılacak – Ekmek fiyatları yeniden zamlandı! İşte detaylar…

Ekmek fiyatlarına gelen zamlar, 2023 genel seçimleri sonrasında hız kazanmıştı. Vatandaşlar, yaşanan sürekli zamlardan dolayı artık takip etmekte zorlanıyor. Asgari ücret, akaryakıt ve hammadde fiyatlarına yapılan zamların ardından, ekmek fiyatları da zam yağmuruna uğramıştı. Ankara ve İstanbul’un ardından, Uşak’ta da halk ekmek fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı.

Uşak Belediyesi tarafından üretilen 230 gram Halk Ekmek, 1 Ağustos itibarıyla 5 TL’ye satılmaya başlandı. Daha önce normal fırınlarda 5 TL’den satılan 210 gram ekmeğin, 250 grama çıkarılmasıyla fiyatı 7,5 TL’ye yükseltilmişti. Ancak büyük bir tepkiyle karşılanan bu zam, Uşak Belediyesi yetkilileri tarafından açıklanan gerekçelerle desteklenmeye çalışıldı.

Uşak Belediyesi yetkilileri, zammın gerekçesini öncelikle akaryakıt ve diğer maliyetlerdeki artışlar olarak gösterdi. Halk tipi ekmeğin 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana 7 ay boyunca 3 TL’den satıldığı hatırlatıldı. Bu süreçte yaşanan maliyet artışları nedeniyle yeni bir fiyat düzenlemesine gidildiği belirtildi.

Uşak Halk Ekmek Fırını, 2013 yılında Uşak Belediyesi tarafından kurulmuş ve dar gelirli ailelere ucuz ekmek sağlamayı amaçlamıştı. Şu anda şehir içerisindeki yaklaşık 20 satış noktasında, özellikle dar gelirli ailelerin yaşadığı semtlerde belediye tarafından üretilen ekmekler halka ulaştırılıyor.

Bugünden itibaren geçerli olan yeni fiyatlarla birlikte, Halk Ekmek büfelerinden ekmek almak isteyen vatandaşlar 3 TL yerine 5 TL ödemek zorunda kalacaklar. Zamlı fiyatlarla satışlar başladı ve vatandaşlar artık daha fazla ödeme yapmak durumunda kalacaklar. Halk ekmeğe yapılan bu zam, vatandaşlar üzerinde ekonomik açıdan daha da zorlayıcı bir etki yaratacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.