EkonomiGenelTürkiye

Memura sık aralıklarla %35 zam teklifi sunuldu

Emekli ve Memur Maaş Zamları Belirlendi: İşte Detaylar

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte, emekli ve memur maaşlarındaki zamların şekli belirlendi ve toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başladı. Bu süreç, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamları ve getirilecek hakları netleştirecektir. 7. dönem toplu sözleşme süreci, 21 Ağustos’a kadar devam edecek ve 2.5 milyon memur emeklisini ve 3.5 milyonu aşkın memuru ilgilendiren önemli sonuçlara yol açacaktır.

Maaş Zamları Hakkında Belirlenen İki Nokta

Sosyal ve Çalışma Bakanlığı tarafından ev sahipliği yapılan toplu görüşmelerde, maaş zamları konusunda iki önemli nokta belirlendi. Merkez Bankası’nın Ocak ayı enflasyon tahminlerine dayanarak, yeni maaş zamlarının bazı detayları netleşmeye başladı. Bu görüşmeler, tüm memur emeklilerini ve memurları ilgilendiriyor ve herkes sonuçları merakla bekliyor.

Bakan Vedat Işıkhan Önderliğinde Devam Eden Görüşmeler

Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleştirilen 7. toplu görüşme toplantısı, Bakan Vedat Işıkhan’ın önderliğinde dün saat 14.00’te başladı. Toplantıya, 11 hizmet kolu sendikaları ve Memur Konfederasyonları genel başkanlık üyeleri katıldı. Toplantıda bir dizi mali talep ve öneri sunuldu ve görüşmelerin Ağustos ayı boyunca süreceği belirtildi.

Memur-Sen’den Gelen Teklifler

Memur-Sen, memur ve memur emeklilerini temsil eden yetkili konfederasyon olarak seçildi. İlk görüşmelerde, hizmet kollarının önerileri ele alındı ve anlaşma sağlandığı takdirde genel talepler görüşülecektir. Memur-Sen, 2025 yılı için refah payı dahil olmak üzere yüzde 25 ve yüzde 15’lik bir zam teklif etmiştir. Ayrıca, 2024 yılı için her üç ayda bir yüzde 35, yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 10 artışlar önerilmiştir.

%61’lik Zam Beklentisi

Türkiye Kamu-Sen, 2024’ün ikinci yarısında yüzde 30’luk bir artış talep ederken, Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 20’lik artışlar ile Ocak ayındaki zam üzerine yüzde 10’luk bir refah payı eklenmesini teklif etmiştir. Bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı, Merkez Bankası’nın hesaplamalarına göre yüzde 31.92 olarak belirlenmiştir ve Ocak ayındaki zam oranları bu rakamdan hareketle belirlenecektir. Yıllık enflasyonun geçen ay yüzde 38.21’den bu ay yüzde 47.27’ye çıkması beklenirken, bazı tahminlere göre bu rakamların yüzde 61.01’e çıkabileceği öngörülmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.