EkonomiGenelTürkiye

MSB Muvazzaf Subay Başvurusu İlanı: 2023 PERTEM

Askeri Personel Alımı İlan Duyurusu

Muvazzaf Subay Alımı Şartları

Muvazzaf subay alımı için Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Millî Savunma Bakanlığı tarafından bir ilan yayımlandı. Bu ilana başvuruda bulunabilmeniz için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir:

1. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Sahibi Olma Şartı

Sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan bireylerin başvuruları kabul edilecektir.

2. Yaş Şartı

Başvuruda bulunacak adayların, başvuru esnasında 27 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Lisans üstü eğitimini tamamlamış olan adayların ise 32 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.

3. Eğitim Şartı

Başvurular, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde en az 4 yıl veya daha fazla süreli yüksekokul veya fakülte mezunlarından alınacaklardır. İlanın yayım tarihinden önce mezun olmuş olduğunuz okuldan diploma belgesine sahip olmanız gerekmektedir.

4. Yedek Subay Olmama Şartı

Müracaat edecek adayların yedek subay olmasına engel bir durumunun bulunmaması gerekmektedir.

5. Devlet Memurluğundan Çıkarılma Durumu

Devlet memurluğundan veya kamu görevlilerinden çıkarılmış olanlar başvuruda bulunamayacaklardır.

KPSS Şartı

2022 ve 2023 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda piyade sınıfına başvuruda bulunacak lisans mezunlarının, P-3 puan türünden en az 70 puan alması gerekmektedir. Komando sınıfına başvuracak adaylar için ise yine P-3 puan türünden en az 60 puan alınması istenmektedir. Başvuruda bulunan adayların her iki yıl için de en yüksek puanları değerlendirilecek olup, 2021 yılı ve öncesi sınavlara katılmış olan adaylar başvuruda bulunamayacaklardır.

Muvazzaf Subay Alımı Başvurusu Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Yukarıda belirtilen şartları sağlayan adaylar, başvurularını 17 Eylül 2023 tarihine kadar e-devlet şifresi kullanarak aşağıdaki online platform üzerinden gerçekleştirmelidirler. Başvurular şahsen, posta veya dilekçe yoluyla yapılmamaktadır ve bu tür başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru linki: https://personeltemin.msb.gov.tr

MSB Muvazzaf Subay Başvurusu İlanı: 2023 PERTEM

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.