EkonomiGenelTürkiye

Ticaret Bakanlığı İş İlanı: 1500 Gümrük ve Büro Personeli Alımı

Bakanlık İş İlanları: Gümrük ve Büro Personeli Alımı

Ticaret Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam etmek üzere gümrük personeli ve büro personeli alımı yapacak. Duyuruya göre, gümrük muhafaza, gümrük muayene ve büro memuru unvanlarında 81 ilde görevlendirmeler yapılacak. İşe alınacak personeller, ÖSYM aracılığı ile merkezi yerleştirme üzerinden kadrolu olarak istihdam edilecek. İlanın gerekli detayları Kamupersonelialim.com yazar ekibi tarafından sunulmuştur.

Ticaret Bakanlığı İş İlanı Kriterleri:

Büro Memuru Alımı: Bu alımda, en az önlisans mezunu adaylar arasından seçim yapılacak. Başvuru yapabilmek için kurum tarafından istenilen KPSS P – 93 puan türünde taban puanı karşılamanız gerekmektedir. Alımlar, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri bünyesinde gerçekleştirilecektir.

Gümrük Muhafaza Memuru Alımı: Bu pozisyon için, hukuk, siyasal bilgiler, İktisadi ve İdari bilimler, iktisat veya işletme lisans programlarından mezun olmanız gerekmektedir. Ayrıca, en az dört yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümünden de mezuniyet şartı aranmaktadır. Başvuruda bulunabilmek için 31 yaşından gün almamış olmanız ve 2022 P – 3 puan türünde en az puana sahip olmanız gerekmektedir.

Gümrük Muayene Memuru Alımı: Bu pozisyon için, hukuk, siyasal bilgiler, İktisadi ve İdari bilimler, iktisat veya işletme lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Adayların 36 yaşından gün almamış olması şart koşulmaktadır.

KPSS Şartı:

2022 yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda, önlisans mezunları için P – 93, lisans mezunları için ise P – 3 puan türünde en az 70 veya üzeri puan almanız gerekmektedir.

İlana ilişkin başvuru tarihleri henüz açıklanmamıştır. Güncel açıklamaları takip etmek için haberlerimizi takip edebilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı İş İlanı: 1500 Gümrük ve Büro Personeli Alımı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.