EkonomiGenelTürkiye

100.Yıl İkramiyesi: SSK ve Bağ-Kur’lu Emekliler İçin Kritik Tarih ve Detaylar Belli Oldu! Hesaplara 5.000 TL Yatacak!

TÜRKİYE EMEKLİLERİNE ÖZEL BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekliler için Türkiye’de bayram ikramiyesi ödemeleri, 2018 yılında başlatıldı. Ancak bu uygulama başlangıçta sadece dini bayramları kapsamaktaydı. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda yapılan bin liralık ödemelerle başlayan uygulama, geçen 5 yıl boyunca yaşanan rekor enflasyonlara rağmen yalnızca bu yıl zamlandı ve emeklilerin banka hesaplarına bayram başına 2 bin liralık bir ödeme yapıldı.

Yapılan bir haberde belirtilene göre, Temmuz ayında yapılan yüzde 25 oranındaki emekli zammı sadece temel maaşlara yansıtıldı ve bu durum, milyonlarca vatandaşın en düşük emekli maaşında herhangi bir artış yaşanmamasına neden oldu. İktidar, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde güçlenmek ve emeklilerden gelen sert tepkileri engellemek amacıyla, 29 Ekim’de bir kereye mahsus olmak üzere emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılını kutlama amaçlı bir ikramiye ödemesi yapacağı iddia edildi.

EMEKLİYE 29 EKİM’DE NE KADAR İKRAMİYE ÖDENECEK?

Kulislerde bahsedilen bu ikramiye miktarının 5 bin lira olduğu söyleniyor. Birçok emekli derneği ise bu miktarın 10 bin lira olmasını talep ediyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri
– Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ ŞİMDİ 10 BİN LİRA MI OLACAK?

Öte yandan, emeklilerin maaşlarında yapılacak düzenleme için memur zammının referans alınması gündemde. Kulislerde konuşulanlara göre, taban maaş üzerinden yüzde 45 oranında bir zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Meclis’te 28 Şubat’ta kabul edilen EYT düzenlemesi sonrasında Türkiye’deki emekli sayısı 15 milyonun üstüne çıktı ve bu hızlı artış, emekli maaşları ve ikramiye ödemelerinin Hazine’ye getirdiği yükü büyük ölçüde artırdı. Emeklilere yapılacak ikramiye ödemeleri için bütçeden 2 milyar 750 milyon liradan fazla bir para çıkması bekleniyor. İkramiye kararının ilerleyen günlerde Meclis’e gelecek torba yasa ile alınması halinde, ödemelerin 16-22 Ekim tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

100.Yıl İkramiyesi: SSK ve Bağ-Kur'lu Emekliler İçin Kritik Tarih ve Detaylar Belli Oldu! Hesaplara 5.000 TL Yatacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.