EkonomiGenelTürkiye

Ev tadilatı ve yapımı destekleriyle devlet size 500.000 TL nakit yardım sunuyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Barınma Yardımları: Şartlar ve Yardımlar

Barınma yardımları nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara yönelik yardımlarını sürdürüyor. Bu yardımlar sayesinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar çeşitli sosyal desteklerden yararlanabiliyor. Barınma yardımları kapsamında ev sahibi olmak, ev onarımı veya eşya alımı gibi destekler sunulmaktadır.

Şartlar nelerdir?

Aile Bakanlığı’nın barınma yardımlarından faydalanabilmek için ihtiyaç sahibi olmak gerekmektedir. Dezavantajlı durumdaki vatandaşlara yönelik sunulan bu sosyal destek ile insanların daha sağlıklı bir evde yaşamaları amaçlanmaktadır. Bu yardımlar, sağlıksız bir evde yaşayan vatandaşlara verilmektedir. Gelir şartı olarak, kişi başı aylık ortalama gelirin net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Ayrıca prefabrik ev yapacak olanlar, evin yapılacağı arazinin tam hisseli tapusuna sahip olmalıdır.

Hangi yardımlar sunulmaktadır?

Aile Bakanlığı tarafından verilen barınma yardımları kapsamında şartları karşılayan vatandaşlara ev onarımı, ev eşyası alımı, prefabrik ev yapımı ve betonarme ev yapımı yardımları sağlanmaktadır. Bu konularda yardım almak isteyenler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmalıdır. Başvurular incelendikten sonra yardım yapılıp yapılmayacağına karar verilmektedir.

Ne kadar destek ödemesi yapılıyor?

Aile Bakanlığı’nın barınma yardımları türüne göre değişen ödemeleri mevcuttur. Basit ev onarımı yapacak olan vatandaşlara 35.000 TL’ye kadar, orta düzey ev onarımı yapacak olanlara 70.000 TL’ye kadar ve kapsamlı ev onarımı yapacak olanlara 100.000 TL’ye kadar ev onarım desteği verilmektedir. Ayrıca prefabrik ev yapmak isteyenlere Aile Bakanlığı 300.000 TL’ye kadar nakit destek sağlamaktadır. Eğer vatandaş betonarme ev yaptırmak istiyorsa, Aile Bakanlığı bu ev yapımı için 500.000 TL destek sunmaktadır. Tüm bu destekler vatandaşlara nakit olarak ödenmektedir.

Ödeme yöntemleri nelerdir?

Basit ve orta düzey ev onarımı yapacak olanlara doğrudan destek ödemeleri yapılmakta ve bu ödemelerin 6 ay içinde harcamaları yapılmaktadır. Kapsamlı ev onarımı ve ev yapımı durumunda ise farklı bir ödeme yöntemi uygulanmaktadır. İlk olarak, bu yardımlar için kaynak tahsisi yapılmaktadır. Vatandaş harcamalarını yaptıktan sonra belgelerini sunmaktadır. Daha sonra, 1 yıl içinde ödemeler gerçekleştirilmektedir.

Ev tadilatı ve yapımı destekleriyle devlet size 500.000 TL nakit yardım sunuyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.