EkonomiGenelTürkiye

JP Morgan: Yatırımcılara TL’de Ağırlık Artırma Bilgi Notu

JP Morgan: Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve TL’nin Durumu

TCMB Faiz Politikası ve Beklentiler

JP Morgan’ın yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda, Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere değinildi. Bilgi notunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizinde beklenen 250 baz puanlık artışa rağmen, en son yapılan toplantıda faiz oranının 750 baz puan artırılarak %25’e çıkarıldığı belirtildi. Bu artışların, politik destekle gerçekleştiği ifade edildi.

Bilgi notunda “Model portföyümüzde küçük bir miktar ‘TL ağırlık artır’ pozisyonu ekliyoruz. Temmuz başında opsiyonlarda TL uzun pozisyonu almıştık. Artık risk/ödül dengesinin doğrudan TL alımdan yana olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde açıklamalar yapıldı.

TL’nin Durumu ve Dış Reservler

Bilgi notunda yetkililerin, dolar/TL kurunu istikrarlı bir düzeyde tutmak için teşvikler getirdiği belirtildi. Ayrıca TL’nin ucuz ve rekabetçi olduğuna dair analizlerin yapıldığı ve bu nedenle ek bir devalüasyon ihtiyacı olmadığı ifade edildi. Döviz rezervlerinde bir kayıp yaşamadan dolar/TL kurunu istikrarlı bir düzeyde tutma yeteneklerine sahip oldukları düşünülen yetkililerin, aslında rezervlerin ılımlı bir şekilde büyüyeceği beklentisi de dile getirildi.

Bunun nedeni, kredi büyümesinin yıllık %40-50 oranlarına düşerek negatif bir seyir izlemesi ve kredi faizlerinin önemli ölçüde artmasıdır. Ayrıca turizm gelirleriyle birlikte ağustos-ekim aylarında ılımlı bir cari fazla elde edilebileceği ifade edildi. Tüm bunların sonucunda, istikrarlı bir dolar/TL kurunun pozitif getiri sağlaması beklenmektedir.

JP Morgan: Yatırımcılara TL'de Ağırlık Artırma Bilgi Notu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.