EkonomiGenelTürkiye

Halkbank Kredi Desteğiyle 177.500 TL’ye Satılık Ev! Akıllara Ziyan Fiyat!

Ucuz Konutlar: Bankalardan Ev Satın Alma Fırsatı

TOKİ VE BANKADAN SATIŞLARA HÜCUM

Emlak piyasasında fiyatların sürekli artmasıyla birlikte konut satın alma maliyeti de giderek yükseliyor. Lüks olmayan evler bile 3-4 milyon TL gibi çılgın seviyelere ulaşırken, ortalama bir vatandaş için bu miktar ödeme imkanı olmaktan çıktı. Bu durum da insanları daha ucuz konutlara yönlendiriyor. Emlak piyasasında ümitlerini kaybedenler ise farklı alternatiflere yönelmeye başlıyor.

NİYE BU KONUTLAR UCUZ?

Türkiye’de ucuz konut alternatifleri arasında iki seçenek bulunuyor. İlk seçenek, TOKİ’den ev satın almak. Ancak şu anda TOKİ’nin bir konut satış kampanyası bulunmuyor. Sadece belirli dönemlerde 20-20 adet konut satışa çıkarılarak sınırlı sayıda kişiye imkan sağlanabiliyor. Diğer ucuz konut alternatifi ise bankalardan konut satın almaktır. Bankalar bu konutları neden daha yüksek fiyata satmıyor?

BANKADAN UCUZ KONUT SATIN ALMAK

Bankaların ucuz fiyatlarla konut satışı yapması, insanları kuşkulandıran bir durumdur. Bankalar, konut satışı yaparken farklı parametreleri değerlendirirler. Öncelikle, bankaların sattığı konutlar müşterilerin sorunlu kredilerine karşılık alınan konutlardan oluşur. Yani banka, bu konutlara yatırım yapmak veya kar elde etmek amacıyla hareket etmez. Banka, kredi zararını kapatabilmek için bu konutları alır ve acil olarak nakit dönüşümünü yapar. Konutu saklamak da bankaya maliyet getireceği için tercihleri hemen elden çıkarmaktır ve bu nedenle konutlar çok uygun fiyatlarla satılır.

HALKBANK SATIŞLARA DEVAM EDİYOR!

Halkbank, ucuz konut satışı denildiğinde akla gelen ilk bankalardan biridir ve çok uygun maliyetlerle konut satışlarına devam etmektedir. Üstelik Halkbank, konut satışları sırasında müşterilere konut kredisi desteği de sunmaktadır. Konut kredisi sorunu yaşamayan vatandaşlar, tahmin bile etmedikleri fiyatlar ve kolaylıklarla ev sahibi olabilmektedir.

Halkbank, birçok ilde konut satışlarına devam etmektedir. Örneğin, Mardin Kızıltepe’de 106 metrekarelik bir konut 177.500 TL’ye, Gümüşhane Şiran’da ise 127 metrekarelik bir konut 360.000 TL’ye satılmaktadır. Halkbank, her bütçeye uygun konut satışları yaparak ev sahibi olmak isteyenlere konut kredisi çekerek daha kolay bir şekilde ev sahibi olma imkanı sunmaktadır.

Halkbank Kredi Desteğiyle 177.500 TL'ye Satılık Ev! Akıllara Ziyan Fiyat!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.